Kolego szaman2. Twoje podłączenia są jak najbardziej poprawne. Ale nie zadziała to wszystko tak po prostu. Jak pisałem wcześniej, wszystkich niezbędnych ustawień należy dokonać w PC-cie, bo to on będzie naszym źródłem. Ale po kolei. Nie wiem, jaką grafiką kolega dysponuje. Ja opiszę to na podstawie swojej – HD Intela. Należy analogicznie, odnośnie wyboru opcji i funkcji, postępować na swoich komputerze. Włączamy wszystkie urządzenia w łańcuchu. Pierwszą rzeczą jest ustawienie urządzeń wyświetlających. Wchodzimy we „Właściwości grafiki”, „Urządzenie wyświetlające”, „Wiele urządzeń wyświetlających”, „Wybierz tryb urządzeń wyświetlających”. W moim przypadku mam cztery możliwości: jedno, zdublowane, rozszerzony i kolaż. W trybie „Zdublowane” to samo będziemy mieli na ekranie monitora PC jak i TV. Ja używam opcji „Rozszerzony”, ponieważ w tym samym czasie można oglądać film na TV i jednocześnie pracować na komputerze. Powinniśmy otrzymać na TV obraz pulpitu naszego PC. Następnie na ikonie głośnika koło zegara systemowego klikamy PPM wybieramy „Urządzenia do odtwarzania”, okno „Dźwięk”, zakładka „Odtwarzanie”. Szukamy naszego urządzenia. W tym przypadku Pioneera VSX-323. Jeśli go nie ma, to w oknie „Dźwięk” klikamy PPM i zaznaczamy opcję „Pokaż wyłączone urządzenia”. Klikamy PPM na naszym urządzeniu, wybieramy „Włącz” i klikamy „Ustaw domyślne”. Możemy kliknąć „Właściwości”, „Obsługiwane formaty”, aby podejrzeć możliwości naszego urządzenia : częstotliwości próbkowania , formaty kodowe. To tyle, jeśli chodzi i konfigurację PC. Mam nadzieję, że w miarę zwięźle i jasno to opisałem. Drugi etap to konfiguracja naszego odtwarzacza na komputerze i korzystanie z niego. Jeśli kolega będzie chciał i będzie taka potrzeba, to mogę napisać co i jak. Ale już nie dzisiaj.