Patriot Box Office Media Player

Krisss

New member
Okazało się mam bootcode 27. Wgrałem i wszystko hula. Nawet menu jakieś bardziej Kolorowe się zrobiło.

Wielkie dzięki. Pozdrawiam.

pinochet

New member
Może ktoś polecić sklep gdzie mają PBO z bootcode 18. Czy teraz istnieje jeszcze ryzyko zakupu z niższym bootcode? Do jakiego bitrate da się oglądać filmy po lanie?

pinochet

New member
Witam
Mam mały problem z oglądaniem filmów udostępnionych sambą na pc poprzez lan. PBO i PC są podłączone kablami do routera. PBO widzi pliki ale za każdym razem jak próbuje otworzyć filmy wyskakuje komunikat invalid file. Te same filmy z dysku idą idealnie. Zdjęcia poprzez lan mogę oglądać. Czym to może być spowodowane?

pablo09

New member
A ja ponowię swoje pytanie: jak korzystać z Bittorrent na PBO i z jakich torrentów można ściągać? W PBO nie ma żadnego menu odnośnie ścięgania torrentów. Jest tylko opcja do włączenia BT.

pinochet

New member
Nie ma to jak pomoc i wyczerpująca odpowiedź! Ale liczy się kolejny nabity post- jak dla mnie zbędny! Instrukcji do PBO nie posiadam,ale: wyprzedzę kolejną,twoją wyczerpującą odpowiedź: Tak. Google się kłaniają więc tam poszukam!
Click “Neighbor Web” on Transcode Server. This will take you to the P2P download
web user interface. From here you will be able to add/delete BT seeds. If “Login
Control” has been enabled/is “ON”, a login account and password are required.
The default account name is admin and the default password is 123.

pablo09

New member
Click “Neighbor Web” on Transcode Server. This will take you to the P2P download
web user interface. From here you will be able to add/delete BT seeds. If “Login
Control” has been enabled/is “ON”, a login account and password are required.
The default account name is admin and the default password is 123.

Dziękuję bardzo :)

pinochet

New member
W instrukcji nie znalazłem nic na temat dodawania podcastów. Przepisuje dokładnie adres i nie może się połączyć. Może wina tego, że próbowałem polskie podcasty np z tvn24? Ogólnie jednak jestem bardzo zadowolony wszystko działa jak należy. Ewentualnie kolory napisów są nieco zbyt mało jaskrawe jak dla mnie.

pablo09

New member
W instrukcji nie znalazłem nic na temat dodawania podcastów. Przepisuje dokładnie adres i nie może się połączyć. Może wina tego, że próbowałem polskie podcasty np z tvn24? Ogólnie jednak jestem bardzo zadowolony wszystko działa jak należy. Ewentualnie kolory napisów są nieco zbyt mało jaskrawe jak dla mnie.

Czy jest możliwość dodania własnych stacji radiowych? Coś w stylu Open.fm. Przydałoby się takie radio w moim PBO. Mam ostatni software Mega Pack.

pablo09

New member
Mam najnowszy software ACRBO i próbuję zainstalować optware,ale pokazuje mi komunikat,że prawdopodobnie mam za mało miejsca w urządzeniu! Mam dysk wewnętrzny i sformatowany przez PBO. Potem próbowałem sformatować dysk w GParted na ext3,ale wywalał mi błąd i nie chciał go sformatować! Wie ktoś może o co chodzi?

pinochet

New member
Może ktoś napisać, które wersja ACRBO jest najszybsza? Zainstalowałem najnowszą i jest bardzo powolna. Jest jakiś działający program na ubuntu do ściągania opisów filmów z imdb? Na razie wróciłem do najnowszego MedeBo i chciał bym skorzystać z videowall.

pablo09

New member
Thumbgen jest najlepszy,ale na windows. Czy jest na Ubuntu to nie wiem. Masz w nim możliwość zaznaczenia,żeby ściągało z filmweb i masz polskie opisy. A ACRBO chyba wszystkie są powolne. Możesz jeszcze spróbować wyłączyć automatyczne skanowanie dysku,ale ogólnie na reakcję działania to nie wpłynie.

pinochet

New member
W najnowszym ACRBO przeszkadza mi jedna rzecz. Mianowicie wielkość napisów nie jest zapamiętywana. Za każdym razem gdy otwieram film muszę ją wybierać od nowa. Da się to zmienić? Ogólnie jednak możliwości softu jak dla mnie największe. Polecam.

jackk7

New member
Jest nowa wersja softu od acryan A.C. Ryan - View topic - [Official] Firmware_PV73100_v7.4.x.r5440 . Bardzo jestem ciekaw jak to będzie działać.

firmware z twojego linku nie działa. Przy próbie instalacji napisało Error

Sprzęt testuję od wczoraj. Generalnie czyta wszystko. Używam oprogramowania: ACRBO_v7.4.4.r5440_Euro(BC18 ). Działają napisy, które w oryginalnym nie działały, natomiast ma powolne i skomplikowane GUI.
Czy znacie coś szybszego a nie tracącego na funkcjonalności?
pozdrawiam

Ostatnia edycja:

pinochet

New member
firmware z twojego linku nie działa. Przy próbie instalacji napisało Error

Sprzęt testuję od wczoraj. Generalnie czyta wszystko. Używam oprogramowania: ACRBO_v7.4.4.r5440_Euro(BC18 ). Działają napisy, które w oryginalnym nie działały, natomiast ma powolne i skomplikowane GUI.
Czy znacie coś szybszego a nie tracącego na funkcjonalności?
pozdrawiam

Nie działa bo to wersja dla A.C.Ryan . Wtedy jeszcze nie było wersji dla PBO. Niestety nie ma bardziej funkcjonalnego softu. Możesz spróbować MedeBo ale nie ma tam serwisów internetowych i nie czyta TXT. W zasadzie to każdy soft jaki testowałem pozostawiał wiele do życzenia, głównie jeśli chodzi o pracę w sieci. Używam tego bo liczę ze jeszcze coś może poprawią. Tylko zamiast dopracować funkcje i poprawić to co chwile dodają nowe i ciągle są nowe problemy.

pinochet

New member
Po 2 miesiącach testów doszedłem do wniosku, że to jednak nie jest sprzęt dla mnie. Te funkcje sieciowe za słabo działają. Ogólnie fajnie będe wspominał testowanie urządzonka;d Mam PC non stop włączonego i wolałem na nim oglądać filmy niż poprzez PBO. Gdyby ktoś był zainteresowany kupnem zapraszam na PW.

jackk7

New member
Po 2 miesiącach testów doszedłem do wniosku, że to jednak nie jest sprzęt dla mnie....

Sorry, za trochę OT, ale... Jeśli to nie tajemnica to powiedz co planujesz kupić? Ja też myślę o zmianie, ale nie widzę, nie znam alternatywy. Rozważałem Asus O!Play HD2 ale też różnie piszą o nim.
pozdrawiam

Do góry