Pasy w filmach

Frank_24

New member
Jak sobie radzicie na plazmach z pasami poziomymi w filmach? Zwracacie na to uwagę czy ignorujecie i nie przejmujecie się że przez 2 godziny że są pasy? Nie wszystkie filmy mają rozdzielczość 1920x1080.

sjs

New member
Ja zoomuje obraz lub rozciagm na caly ekran lepiej mi sie ogld jk film jest wyswietlany n calej powierzchni matrycy

SMAUG

New member
Fantastycznie jest ogladać film z Blu Ray w formacie 2.4:1 używając zooma. ;-)
Gdybym miał to robić wyrzuciłbym swój tv na złom.
Ja oglądam właściwie 70 % filmów z pasami i nie mam z tym żadnych problemów.

ROMAN38

Active member
Bez reklam
Fantastycznie jest ogladać film z Blu Ray w formacie 2.4:1 używając zooma. ;-)
Gdybym miał to robić wyrzuciłbym swój tv na złom.
Ja oglądam właściwie 70 % filmów z pasami i nie mam z tym żadnych problemów.
Na 65 calach aż takiego problemu nie ma:lol: ale na 50/55 obraz już wtedy jest za mały.Według obliczeń dopiero 85 cali daję taką samą wysokość w 2,39:1 jak pełny na 65 calach;-) Tylko to LED-y.Do tego formatu powinno się używać tylko projektorów.Oby te najnowsze wynalazki pokręcone:D zakrzywione w formacie 21:9 przyjęły się i zaczeły trafiać pod strzechy w normalnych cenach.Nawet taki w rozmiarze 85 cali ma wysokość minimalnie większą od 65 calowego 16/9 , co jest wystarczające do oglądania z 3,5 metra, za to szerokość daje warunki dosłownie kinowe :popcorn:Oko szybko przyzwyczaja się do dużego obrazu a tu mamy duży współczynnik pomniejszenia ekranu.To 105 calowe cudo na fotce podobno ma kosztować w USA 70 000 $ to pewnie Samsung w Europie przysoli 70000 Euro czyli :D:D:D:fool::fool::fool:

Attachments

• Ashampoo_Snap_2014.01.13_21h38m37s_002_.jpg
    Ashampoo_Snap_2014.01.13_21h38m37s_002_.jpg
    45,5 KB · Wyś: 20
Ostatnia edycja:

radosuaf

New member
Bez reklam
Ja oglądam jak w oryginale. 4:3 z szarymi paskami po bokach.

Spróbujcie pierwsze Bondy wyzoomować :). Format 1.66:1 :D.

Do góry