Szanowni Forumowicze!! Mam problem, który mam nadzieję, pomożecie mi rozwiązać. Otóż posiadam LCD JVC 37S60 i od 2 miesięcy mam dekoder HD Philips z C+. Podłączyłem to wszystko równolegle poprzez: hdmi i Euro a to dlatego, że format obrazu z dekodera przez hdmi to porażka
(oczywiście oprócz kanałów C+ w formacie 16/9) i dużo lepiej ogląda mi się "normalne" kanały wg. ustawień obrazu z LCD za pomocą Euro. Ale od dwóch tygodni zaczeły pojawiać sie delikatne poziome pasy "w tle" które idą z góry na dół oczywiście tylko poprzez połaczenie Euro. Dekoder ustawiałem na rózne sposoby i obraz przez RGB i przez te Ys Yp i cos tam tam (komponent) ale jest tak cały czas. Oczywiście kabel zmieniałem i też bez zmian. Co ciekawe, jak zmieniam ustawienia w dekoderze na sygnał wizyjny Yp Ys i coś tam, to obraz jest troszkę gorszy, ale nie ma tych pasów - a przecież nie mam połączenia Yp Ys. Mam tylko hdmi i Euro. Znajomy mi podpowiada, że to wina dekodera, ale oczywiście jak znam zycie to dealer C+ powie, że to wina: LCD, teściowej, kabla i wszystkich innych. Pomóżcie! Co to może być za przyczyna?? Oczywiście, jak znam zycie, to jak zawiozę dekoder do sprzedawcy i podłączymy go u niego, to wszystko będzie ok. Aha! jesli to pomoże, to ostatnio dość często podczas oglądania programu HD przez hdmi "zawiesza" mi się odbiór jakby to była stop-klatka. Ale może to normalne? Pozdrawiam