Panowie pomocy

misam

New member
Panowie co podłączyć do zestawu 7.1 monitor audio bx.
Myślałem o Onkyo , ale doszły mnie słuchy ,że z tymi głośniczkami to Marantz lub Yamaha.
A wy co myślicie?

Sławo

New member
Witaj tajemniczy niezdecydowany

Do KD i troszkę Muzy polecam jedynie Yamahę i Marantza. Yamaha śmiga na Anchor Bay oraz Burr Brownach. Ma najdłuższą gwarancję i jest extra. Model Yamahy - od RXV2010 w góre. Marantz jest równie dobry ale pozostają również kwestie typowo aparycyjne, nie każdemu wygląd kuchenki gazowej może odpowiadać w salonie kinowo/muzycznym. Coś możesz doczytać na stronach ceneo, trochę w żurnalach AV i KD. Generalnie zapraszam do salonu muzycznego oferującego sprzęt hi fi i tam w spokoju i ciszy dokonaj wyboru. za takie pieniądze wrto osobiście wygrac sprzęt a nie kierować się opiniami, bo każdy słyszy i lubi inaczej, a znam z autopsji przypadki tzw. pojedynczego wyboru i później pretensji do Pana Boga bo zapłaciłem 10, 20 tys i brakuje mi sceny i przestrzeni.... No chyba że totalnie się nie znasz-to kup ten, który ma najprostszą obsługę i najlepiej wygląda.

misam

New member
Witam
Jestem świeżo po odsłuchu i jak zwykle głowa boli.
Słuchałem bx5 ,bx6 rx6 i Focale
Sprzęt do testu cd Onkyo i yamaha
amplitunerki to Yamaha 1010,onkyo 809 marantz 6006.

Jak dla mnie najlepiej zagrało onkyo z Focalami poprostu miodzio.
Dodam jescze że sprzęt był mieszany i dobierany na porzemian, jeden wielki mix.

Na przedbiegach odpadła yamaha .....obojętnie z jakimi głośniczkami , to dźwięk nie na moje ucho, jakiś taki za mięki.
więc pozostały dwa marantz i onkyo.
głosniki focale też odpadły za drogie jak troche na mój budżet....dodam że chcę zestaw 7.1

więć pozostały Monitorki po mozolnym odsłuchu Ja wraz z żoną stwierdziliśmy że Monitorki bx bedą dl nas optymalne super grały.
I teraz największy problem bo grały super z Marantzem a troche inaczej z Onkyo(nie mówie że gorzej inaczej) ale jednak róznica była.
Dodam ,że słuchaliśmy muzykę różną róznistą w puree direct.

I teraz mam pytanko ? Z racji tego że słychalismy tylko muzykę Jestem Ciekaw jak one zagrają w kinie .
Czyli jesli lepiej w audio zagrał Marantz to jest taka mozliwość ,że w kinie zagra lepiej Onkyo?

Bo z tego co wiem to Onkyo jest ampkiem kinowym.
I jeszcze jedno czy wyższe modele np. onkyo 1009 i Marantz sr 7005 też zagrają .

Pozdrawiam.

mundi21

New member
Swego czasu naczytałem się opinii, że marantz dobry do muzyki do kina nie koniecznie. Testuję przez ostatni tydzień marantza sr 6006 z Monitor Audio Br ( 5.1 ) i muszę przyznać że w kinie jest zdecydowanie lepiej niż się spodziewałem tj. energetycznie, dynamicznie , po prostu jest wykop jakiego ja w kinie oczekuję.

oper11

New member
Witam
Jestem świeżo po odsłuchu i jak zwykle głowa boli.
Słuchałem bx5 ,bx6 rx6 i Focale
Sprzęt do testu cd Onkyo i yamaha
amplitunerki to Yamaha 1010,onkyo 809 marantz 6006.

Jak dla mnie najlepiej zagrało onkyo z Focalami poprostu miodzio.
Dodam jescze że sprzęt był mieszany i dobierany na porzemian, jeden wielki mix.

Na przedbiegach odpadła yamaha .....obojętnie z jakimi głośniczkami , to dźwięk nie na moje ucho, jakiś taki za mięki.
więc pozostały dwa marantz i onkyo.
głosniki focale też odpadły za drogie jak troche na mój budżet....dodam że chcę zestaw 7.1

więć pozostały Monitorki po mozolnym odsłuchu Ja wraz z żoną stwierdziliśmy że Monitorki bx bedą dl nas optymalne super grały.
I teraz największy problem bo grały super z Marantzem a troche inaczej z Onkyo(nie mówie że gorzej inaczej) ale jednak róznica była.
Dodam ,że słuchaliśmy muzykę różną róznistą w puree direct.

I teraz mam pytanko ? Z racji tego że słychalismy tylko muzykę Jestem Ciekaw jak one zagrają w kinie .
Czyli jesli lepiej w audio zagrał Marantz to jest taka mozliwość ,że w kinie zagra lepiej Onkyo?

Bo z tego co wiem to Onkyo jest ampkiem kinowym.
I jeszcze jedno czy wyższe modele np. onkyo 1009 i Marantz sr 7005 też zagrają .

Pozdrawiam.
Jeśli słuchałeś Yamahy wyjętej z pudełka i postawionej na półce to się nie dziwię że ci nie spasowała.Ja swoją RX-V671 jak przywiozłem do domu i podłączyłem kolumny to byłem załamany.Dzwięk jak z głośników na dworcu.Dopiero wejście w menu i ustawienie PARAMETRIC EQ czyli inaczej mówiąc podbicie basów i góry dało efekt i jest ok.Jeszcze dodam że słucham na niej radia internetowego co prawda tylko stacje nadające w Mp3 ale i tak jest ich mnóstwo że nie starczy życia aby wszystkie przesłuchać.No i muzyczka z pendrivóv [twardych dysków niestety nie widzi]

misam

New member
Yamaszka była wygrzana i to dobrze mają ją do odsłuchu, jak dla mnie to grała za mięko nie mówię że brzydko tylko jakoś nie na moje ucho.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Robilem podobne odsluchy Marantza 6006 ale w porownaniu z wyzszym modelem onkyo jak Ty i wybralem 6006.
Co do muzyki to powiem Ci tak, dokupilem wzmacniacz Marantza stereo pm7004 (3tys) i gra owszem lepiej w stereo od ampli 6006 za (4tys) ale uwazam ze roznica w brzmieniu nie dla kazdego bedzie adekwatna do roznicy w cenie. Swiadczy to o tym ze kombajn 6006 ktory nie jest dedykowany do stereo gra naprawde rewelacyjnie jak na swoja cene i w porownaniu do swietnego stereo pm7004
Nastepnie jako ze jestem kinomaniakiem podstawa to takze kd i tu musi byc tiptop, uwazam na podstawie roznych swoich testow ze gra cudnie, dla mnie lepiej od onkyo. Jak pisalem juz wczesniej, Marantz trafil w moj gust idealnie, dzwiek mam soczysty i pelny sceny taki jak lubie.
Do tego genialny airplay.

Do góry