Trzymam Cię za słowo.
A pozew dotyczy TV wyprodukowanych przed grudniem 2008 r. i obejmują LCD, plazmy i modele DLP.
Czyli modele
Samsung LCD TV Numery seryjne : LN-T ****** / xAA; LN ** ****** XZA; LNS4041DX/XAA; LNS4051DX/XAA; LNS4052DX/XAA; LNS5296DX/XAA Samsung Plazma TV Numery seryjne : HPT5034X/XAA; HPT5044X/XAA; HPT5054X/XAA; HPT5064X/XAA; PN42A410C1DXZA; PN42A450P1DXZA; PN50A410C1DXZA; PN50A450P1DXZA; PN50A460S4DXZA Samsung DLP TV Numery seryjne: HLT5087SAX/XAA; HLT5087SX/XAA; HLT5089SAX/XAA; HLT5089SX/XAA; HLT5687SAX / XAA; HLT5687SX/XAA; HLT5689SAX/XAA; HLT5689SX/XAA; HLT6187SAX/XAA; HLT6187SX/XAA; HLT6189SAX/XAA; HLT6189SX/XAA
I tu jest pewien problem, ponieważ aby serwisant przyjechał do mnie w tej sprawie to Biuro obsługi klienta musi przyjąć zgłoszenie i powiadomić odpowiedni autoryzowany serwis. Tylko że centrala samsunga nie chce przyjąć mojego zgłoszenia jako usterki ponieważ wg nich to nie jest usterka i cytuje : "te typy tak mają". Ja pisałem maila i prosiłem o konkretne specyfikacje dotyczące nierównomierności podświetlenia i nie doczekałem się odpowiedzi na konkretnie pytanie a tylko odpowiedź z cyklu "odczep się" Wklejam to co otrzymałęm w mailu:
"Szanowny Kliencie
W imieniu firmy Samsung Electronics Polska Sp. z o.o. serdecznie
dziękujemy za kontakt. W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy
poinformować:
Na podstawie przesłanych przez Pana zdjęć została podjęta decyzja, iż
dane jaśniejsze punkty na matrycy nie są podstawą do reklamacji. W tej
sytuacji nie ma możliwości naprawy Pana sprzętu.
Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania.
Z poważaniem ... "
Witam ponownie!
Dziś postanowiłem zadzwonić do serwisu Samsunga i wytłumaczyć problem plam które pojawiają się po nagrzaniu telewizora. Ogólnie można powiedzieć, że firma nie przyjmuje do wiadomości problemu i cały czas przekonuje mnie, że te telewizory tak mają, ja natomiast z uporem maniaka (na którego pewnie i tak wyszedłem w oczach serwisanta Samsunga który do mnie przyjechał) próbowałem wytłumaczyć że podczas oglądania ciemnych scen wieczorem w ciemnym pokoju to przeszkadza i denerwuje. W odpowiedzi usłyszałem trochę demagogii ze strony serwisanta który nie widzi problemu. Odparł, że trzeba sobie światło zaświecić i problem znikadoprawdy niezła odpowiedź. A jak zasugerowałem, że to nie problem matrycy tylko grzania to zaproponował mi zabranie telewizora i umieszczenie go w komorze klimatycznej... Jestem po prostu niewygodnym klientem. Jak kupiłeś to już koniec klamka zapadła męcz się i denerwuj. Ale podsumowując serwis Samsunga - porażka, a ja już nigdy nie kupie tej firmy i będę odradzał każdemu - no chyba, że będzie go oglądał przy świetle i tylko jasne sceny .
Witam wszystkich!
Na początku stycznia zakupiłem telewizor jak w temacie (Samsung LED UE40C6500) i po jakimś czasie zauważyłem nierównomierne podświetlenie. Zgłaszałem problem kilka razy telefonicznie i mailowo do Samsunga ale oni twierdzą że w tych modelach TV LED z podświetleniem krawędziowym to normalne. Ja oglądając film w ciemnym pokoju widzę że w lewym górnym rogu jest wyraźniej jaśniejszy obraz. Zrobiłem kilka fotek i wysłałem do samsunga ale dalej twierdzą ze to norma. Jestem rozczarowany jakością albo niedoskonałością tej technnologi jeśli tak mają wszystkie modele. Niestety nie mogę tego porównać bo w sklepie przy dużym świetle nie można tego zauważyć. Proszę o ocenę po obejrzeniu zdjęć. Czy to naprawę norma takie plamy ??? Jeśli tak to technologia krawędziowa jest moim zdaniem do niczego.
zgrywasz wazniaka a jestes ciemny jak but.