Witam posiadam telewizor jak w tytule. Obawiam się że może zaczynać szwankować a poluje na kolejny tv od panasonica . Więc opiszę sprawe:
Jakiś czas temu 5 tyg temu po aktualizacji softu na najnowszy . zaobserwowałem dziwne zjawiska przykładowo podczas oglądania telewizji obraz zaczynał na 30-60 s skakac i śnieżyć , myślałem ze to wina starej anteny kabla i tunera. Wymienilem antene konwerter i kabel, dzień pózniej kupiłem tuner podłączyłem i włączyłem bez karty więc wskoczyło mi radio jasna góra
i wyświetlała się wtedy plansza z dekodera nagle obraz zaczał skakać i śnieżyć . Ruszałem kablem HDMI bo myślałem ze to wina kabla po chwili wszystko się uspokoiło. Stawiałbym na kabel ale wyczytałem ze kable HDMI albo dają obraz albo nie , bez zadnych tego typu zachowań przy ewentualnym uzkodzeniu, więc obawiam się czy to nie coś z tv. Odkąd wyciągnąłem kabel hdmi z tv i włożyłem ponownie juz tego nie zauważyłem , wczoraj oglądalem z pendriva filmy przez kilka godzin i też było w porządku.
Pytanie co z tym fantem zrobić tv 1800 godzin pracy mam od konca grudnia.
Jakiś czas temu 5 tyg temu po aktualizacji softu na najnowszy . zaobserwowałem dziwne zjawiska przykładowo podczas oglądania telewizji obraz zaczynał na 30-60 s skakac i śnieżyć , myślałem ze to wina starej anteny kabla i tunera. Wymienilem antene konwerter i kabel, dzień pózniej kupiłem tuner podłączyłem i włączyłem bez karty więc wskoczyło mi radio jasna góra
Pytanie co z tym fantem zrobić tv 1800 godzin pracy mam od konca grudnia.