Czekamy na więcej wrażeń!Jak obraz?Z ilu metrów oglądasz?Jak okulary?Jak długo baterie wystarczą na korzystanie z okularów?Trzeba raczej dokupić inne okulary Panasonica posiadające wbudowane akumulatorki.?Tyle pytań ale sam chcę kupić ten model.Mam do telewizora jakieś 2,7 m i cały czas się zastanawiam czy to nie za blisko do 55".Panasonic TX-P55VT50 już w domu. Po skręceniu podstawy i podłączeniu kabli stanął na stoliku - tymczasowo. Docelowo wieszaki z regulacją pion - poziom z wysuwaniem do przodu. Efekt wizualny TV - ciemna szklana tafla z cienką ramką ze szczotkowanego aluminium i elegancką metalową srebrno-czarną podstawą prezentuje się dostojnie i elegancko. Podswietlany pilot z fortepianowa czernią i biało mlecznymi dużymi przyciskami. Drugi pilot do obsługi multimediów zgrabny i poręczny. Trochę czasu trzeba poswięcić na konfigurację TV zaraz po pierwszym uruchomieniu. Musimy zainstalować net, ja korzystam z bezprzewodowego. Rejestrujemy pilota do obsługi multimediów przy pierwszej konfiguracji. Można zrobić to później. Duże możliwosci indywidualnych nastawów poszczególnych parametrów. Pamiętajmy o dokupieniu kabla HDMI 1,4B 3D którego nie ma w zestawie z TV. Taki kabel pozwala na korzystanie z trybu 3D. Ogladałem koncert muzyczny w 3D na kablówce UPC - rewelacja. Solista wyszedł z TV i spiewał w domu......
Dołączona płytka CD. Okulary lekkie i zgrabne rozmiar sredno - duży.
O jakosci i głębi kolorów napiszę później bo już pora spać. Żadnych jasnych plam i przebić od swiatła zamontowanego z tyłu TV nie stwierdziłem.
Witam. Pierwotnie chcialem kupic tv PANASONIC TX-p50vt50e który kosztuje blisko 8000zł, zobaczylem i poczytałem troche na temat SAMSUNGA 51e6500 i nie mam pojecia dlaczego jest prawie 4000zł różnicy w cenie, mają podobne parametry... Czy ktos moze pomóc i doradzić co wybrac?? Czym tak naprawde roznią się te telewizory???
...Z ilu metrów oglądasz? Mam do telewizora jakieś 2,7 m i cały czas się zastanawiam czy to nie za blisko do 55".
Pozdrawiam.
Ogladałem koncert muzyczny w 3D na kablówce UPC - rewelacja. Solista wyszedł z TV i spiewał w domu......
Na sygnale skalowanym, podczas ruchu kamery w lewo czy prawo spojrzyj na rozmyte twarze tego nie da się nie widzieć
----------------------------------------------------------------------------------------------
Może Ty widzisz ten efekt ale ja u siebie nie widzę. Może to kwestia dotycząca jakosci sygnału lub indywidualnych predyspozycji oka.
Panasonic TX-P 55VT50E to TV który ma bardzo duży potenciał oraz wiele możliwosci dopasowania poszczególnych nastawów i parametrów z poziomu uzytkownika. W przypadku złych nastawów zawsze możemy wrócic do nastawów fabrycznych. Nie ma obawy że cos popsujemy.
Instrukca obsługi szczegółowo opisuje zasady działania poszczególnych trybów czy parametrów tylko trzeba poswięcić trochę czasu. Do podłaczenia sieci przewodowej użyłem nie skretki jak zaleca producent, ale kabelka od routera netgar. Sprawdzę czy będzie róznica po kablu tzw. skrętce z zastosowaniem fabrycznych rdzeni ferrytowych dostarczonych w zestawie z TV.
Głebia kolorystyki jest wręcz doskonała. Ostrosć szczegułów w HD doskonała. Podczas szybkich ruchów kamer nie ma żadnego smużenia czy szarpanych linii. Obraz jest płynny a trawa soczysta.
Opisywany przez niektórych forumowiczów efekt 50 Hz czyli tzw. migotania obrazu nie stwierdziłem
Czerń i biel bez uwag. Konkurencji jeszcze trochę brakuje w jakosci obrazu. Własnie ogladam na Eurosporcie HD "Tor de France". Obraz rewelacja. Ten model jest stworzony do ogladania TV. Przy moich nastawach TV jest lekko ciepły z tyłu. Bedac w MM TV był jak piec - gorący.
owszem tv jest extra,ale mimo wszystko problem 50hz występuje,jak to ma miejsce w g20,g30,vt30,i nadal w vt50,na szybkim sporcie trudniej to wyłapać ,na serialach prędzej typu Malanowski,itp,na twarzach jak kamera jedzie od lewej do prawej obraz jest rozmyty i tęcza się pojawia,popatrz dobrze-albo lepiej nie bo go faktycznie przez okno wywalisz,lepiej się nie wpatrywać,bo jak juz to lukniesz to nie będziesz tv oglądał tylko wyszukiwał tego problemu,pozdrawiam,a zapewniam cię że widzę to nie po trawie.xxxxxx
"Prawie robi dużą różnicę" i nie oznacza wszystkich. Ten TV ma wiele możliwosci dokonania indywidualnych nastawów poszczególnych trybów i parametrów. Kanały sportowe oglądam na swoich ustawieniach, a filmowe na innych. Ogladam dużo sportu w HD gdzie ruchy kamer są bardzo szybkie i żadnych rozmazanych twarzy, smużenia itd po prostu nie ma na moim TV. Gdyby ten efekt wystepował u mnie to TV wypadł by z okna. Wezwij serwis. Efekt rozmazanych twarzy czyli smużenia dyskalifikuje taki TV do użytkowania.
Smużenia i zielone węże występują podobno po trawce.............