Panasonic TX-P50x50e - Dysk - Filmy

Mark1990

New member
Witam

Od nie dawna mam TV Panasonic TX-P50X50E.
Zamierzam kupić dysk zewnętrzny USB, aby móc oglądać filmy z niego.

I mam 2 pytania:

1. Czy wszystkie dyski (pojemności) będą działać poprawnie na tym TV ?
2. Czy nie będzie problemu z odtwarzaniem filmów 1080p / 720p z tego dysku? Czyli pliki powyżej 4 GB?

Bardzo dziękuje za pomoc.

Jeśli pomyliłem działy - bardzo proszę o przeniesienie.

Pozdrawiam

broda1725

New member
Bez reklam
Aby działały pliki 4gb to dysk musi być w NTFS, z tego co wiem to filmy w MKV 720p działaja na bank nie wiem jak z 1080p ale myśle że też mówimy oczywiście o ripach BD bo jeśli chodzi o obraz ISO z BD to wątpie. Ja mam dysk 500GB WD 2,5" i działa bez problemu z Samsungiem e490 wiec raczej bedzie działać z Panasem X50.

Mark1990

New member
Witam

Dziękuje za odpowiedź.

Co do NTFS to jasna sprawa, i też nie wiem czy Tv przyjmie taki format dysku.

Ale jak ktoś mógłby mnie upewnić na 100% było by super!

dlugas

New member
Mark1990

W wolnej chwili napisz ogólne odczucia po zakupie tego tv
-wykonanie tv
-kolorki (czernie, barwy)
-odbicia w ekranie
-skalowanie sygnału SD i HD
-czy czyta wszystkie formaty video i jak ma się sprawa z napisami PL (czy czyta txt, czy tylko srt czy w ogóle nie lubi naszych ogonków)
-no i dlaczego kupiłeś akurat ten model
Sam się wstępnie nad nim zastanawiam bo jest w dobrej cenie

-cokolwiek tam jeszcze miałbyś ochotę skrobnąć

dzięki

Westfield

New member
Witam szanownych Forumowiczów! Kupiłem ten telewizor kilka dni temu i jestem mega zadowolony. Nie mam jeszcze żadnej anteny, ani kablówki, więc jedyne źródło obrazu w moim telewizorze to zewnętrzny HDD, oraz laptop przez HDMI. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się takiej jakości za te pieniądze. Nawet zwykłe divixy wyglądają świetnie, nie mówiąc już o bardziej zaawansowanych formatach. Chciałbym jednak zapytać o interfejs dla dysków zewnętrznych. Otóż po podłączeniu ów dysku tv wykrywa go i sczytuje wszystkie dane, segregując je do jednego z trzech "działów": Foto, Video, Audio. Przyznam, że jest to niewygodne i zastanawiam się, czy jest to jedyna forma dostępu do danych poprzez tv? Czy nie ma czegoś w rodzaju menadżera plików, jak to jest np w LG, lub Sony? Nie do końca odpowiada mi taki zbiorczy katalog z plikami video, bo nie ma tam ładu, ani składu.
Chciałbym również zapytać o trwałość plazm. Usłyszałem bowiem opinię, że obecne plazmy nie wytrzymują dłużej, niż 5 lat. Kolega stwierdził też, że nie powinno się ich umieszczać w okolicy grzejników, bo od ciepła coś się wypala i pojawiają się jakieś plamy, czy przebarwienia. On podobno przez to musiał wyrzucić plazmę po 4 latach. Czy spotkaliście się z czymś takim?

Do góry