robertos80
New member
No to już jest kręcenie się w kółko. Raz piszecie, że krytykują tylko Ci, którzy VT30 nie mają a użytkownicy wyłącznie chwalą i są zadowoleni a teraz przyznajecie, ze użytkownicy jednak tez krytykują i to dlatego, ze... wady są niewidoczne w testach. Przyznam, ze stopień "zakręcenia" tej teorii jest dla mnie już zbyt duży Zostaję więc przy swoim czyli, że są tym wkurzeni. Takie bolączki jak zielona poświata, green ghosting, skoki jasności czy wiele innych (aktualnych i częściowo wyeliminowanych) można zauważyć prawie od razu, tym bardziej że większość testów nie trwa kilka godzin a najmniej kilka dni. Po drugie telewizory do testu otrzymuje się dzięki uprzejmości itd... kojarzysz tą formułkę? No właśnie... Jak sądzisz, czy dostarczający sprzęt do testów sprawdzi go wcześniej pod kątem wad oraz niedociągnięc i wybierze najlepszy, pozbawiony problemów czy weżmie pierwszy lepszy z półki? Myślę, że jednak zatroszczy się o to, żeby nie było "wpadki", która (gdyby wyszła w czasie testów) mogłaby bardzo drogo kosztować! A więc testy prezentują raczej ogólne mozliwości danego modelu a nie jego wady fabryczne. CZasami coś się przemknie ale generalnie w testach nie widziałemopisany zbyt wielu tego typu usterek.
Muszę Cię rozczarować, bo kablówki także korzystając z z dvb-s i anten satelitarnych a to, że u nich sygnał zanika trochę później wynika m.in. z wielkości anten i ich tzw. zysku. Zresztą te przykłady są trochę nie trafione - ja nie mam pretensji, że kiedy np. nie ma prądu znika mi obraz na tv. A jeśli nadal uważasz, że Twoje przykłady są trafione, to w takim razie bezwarunkowo przyznajesz, że wszystkie wymienione wady plazm są immanentą częścią tej technologii (podobnie jak zanik sygnału gsm czy problemy z dvb-s w czasie ulewnego deszczu).
don111 załatwię Ci Nobla jeśli pokażesz mi uciążliwy i widoczny efekt halo w trakcie filmu. Pozdrowienia dla wszystkich!
chciałbym też dowiedzieć się, co Ty wybrałbyś na moim miejscu?