Panasonic TX P42ST50 a CI+ (Common Interface)

megamastah

New member
Na wstępie witam, mój pierwszy post tutaj.
Co do pytania - czy Panasonic TX P42ST50E obsługuje standard CI+? Konkretnie chodzi mi o współpracę z modułem od UPC, który działa w trybie strict, niekompatybilnym wstecz (do CI). W wyższych (większych) modelach ST50 obsługa CI+ jest na 99%, przynajmniej według zagranicznych recenzji.
Może ktoś z serią ST50 przerabiał już temat z UPC i modułem pod CI+?

crimson-pirate

New member
podepne sie pod temat :
aktualnie mam NC+ , karta z C+ z tamtego roku. Dekoder PVR-500GB.
czy jak dokupie modul Ci ( jaki?) to bede mogl wywalic ten dekoder i uzywac tylko TV z modulem Ci jako tunera ? :) czy cos porkecilem , jestem zielony w tym temacie , natomiast dekoder NC+ działa strasznie wolno ;/

sangosan

New member
Karta NC+ powinna działać z każdym modułem CI zgodnym z systemem dostepu warunkowego CONAX. Więcej poszukaj na stronach NC+ lub zadzwoń na ich infolinię.

Inną sprawą jest to czy dany model TV będzie bez problemu współpracował z modułem CI. Powinien działać, ale przed zakupem lepiej zabezpieczyć się pytając w sklepie o możliwość zwrotu lub po prostu kupić przez internet (10 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny).

Zalety modułu CI:

- nie trzeba korzystać z zewnętrznego dekodera
- niższy pobór prądu
- mniej kabli
- używamy tylko pilota od TV

Wady:

- sam skorzystałbym chętnie z modułu CI, ale potrzebuję opcji PVR do jednoczesnego nagrywania i oglądania TV (lub nagrywania dwóch programów jednocześnie). Bez dekodera z dwiema głowicami nie mam niestety takiej możliwości.

megamastah

New member
Dzięki za info. Mam ten sam TV i właśnie chcę zamówić UPC. Dzięki, że wróciłeś do tego wątku :) Pozdrawiam.

Od tego jest forum i jesteśmy my :)
Co do karty UPC zamiast dekodera - ten seria telewizorów wspiera podgląd innych kanałów, przypomnienia, układanie własnych list kanałów i dowolne ich sortowanie, info, słowem metadane które lecą po kablu UPC. Niczego co obsługiwał dekoder mi nie brakuje, a wszystko działa szybciej i lepiej. Brak obsługi VOD, nagrywanie na zewnętrzny dysk.

renata70

New member
Domniemywam że jeśli działa CI+ z UPC na ST50 to powinna działać seria ST60 ?
Zastanawiam się nad zakupem TX P42ST60 jednak UPC nie potwierdziło mi czy CI+ zadziała czy też nie i mają przynieść dodatkowo awaryjnie dekoder a tego wole uniknąć.
Czy może mi ktoś potwierdzić że wszystko z tym telewizorem i CI+ z UPC będzie OK ?

PC.

New member
Bez reklam
Mam 42gt50 i moduł CI+ z kartą UPC działa bezproblemowo,siostra ma 42gt60 i też żadnych problemów z CI+ UPC:)

PC.

New member
Bez reklam
Podwójne opisy występują nawet bez zainstalowanego modułu,na kanałach UPC nie kodowanych,więc to nie wina modułu CI.

Do góry