Panasonic TX-L47ET60E vs. Samsung 46F6500

tom0

New member
Witam, juz byłem praktycznie zdecydowany na Samsunga ale dzisiaj w sklepie sprzedawca powiedział, że lepszy bedzie ten panas. Obraz rzeczywiscie był jakby lepszy. W samsungu(nie był to dokladnie model F6500 tylko jakis nizszy ale powiedzial ze obraz jest taki sam?nie wiem czy nie kreci tu cos) kolory wyglądały jakby przyciemnione lekko i pod kątem lepiej wypadał Panasonic. Nie wiem czy jest to moze kwestia ustawien fabrycznych/sklepowych. Generalnie będe oglądał filmy, sport i gral na ps3. Jesli chodzi o input lag to lepiej wypada samsung. Nie wiem juz sam. Powiedzcie, który wg was wypada lepiej.

tdx

New member
Bez reklam
ja napiszę tylko tyle wybierasz Ty...
ale nie ma niższego modelu samsunga z matrycą taką jak F6500 to jest najniższy model.... :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Panasonic będzie miał lepsze podświetlenie matrycy, lepszą płynność, niższy Input Lag i bardzo dobrą obróbkę sygnału cyfrowego - co jest jego największą zaletą.

tom0

New member
Czy mozesz odniesc sie do testu z konkurencyjnej strony "Przy mocnym oświetleniu zewnętrznym czerń natomiast wygląda smoliście głęboko, a to dzięki zastosowaniu satynowej powłoki matrycy. Fakt, że odbija się w niej wszystko jak w lustrze, ale ekran nie wytraca kontrastowości jak te z matową powłoką. Moim zdaniem to lepszy kompromis. Przy bardzo mocno naświetlonym pomieszczeniu jasność telewizora może się jednak okazać trochę za mała. Przy maksymalnej wartości podświetlenia osiąga jasność około 200cd/m2."
"Słaby kontrast i brak dobrego wygaszania strefowego eliminuje Panasonic'a ET60 z zastosowań telewizora do filmów. Nie oszukujmy się, to nie jest dobry wybór do zaciemnionego pomieszczenia i seansów w warunkach kinowych. Jeżeli planujemy wykorzystać go do takich celów powinniśmy bezwzględnie pomyśleć o podświetleniu tła za telewizorem by oszukać wzrok, uratować trochę czerni i zamaskować wady matrycy IPS'owej. Telewizor ten to typowy "salonowiec", ładnie wykonany, ładnie się prezentujący, wyposażony w powłokę o wysokiej przejrzystości, dzięki której nie wytraca kontrastowości w świetle słońca. W jasnym pomieszczeniu nie zauważymy większości wad."

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
tom0
Rozmawiamy o najtańszym na rynku telewizorze 42" z matrycą natywną 100 HZ.
Jeśli chcesz porównać Małego Fiata do Mercedesa - to się nie da.
Ok. Da się przecież i to samochód i to. Ale wybierz się w dłuższą podróż i poczujesz różnice.

Określenia nasze używanie są w "klasie cenowej" i powiem głosem tych co kupili. W klasie cenowej z matrycą natywna 100Hz jest extra !.

Do góry