Witam serdecznie forumowiczów,
Po dość długiej analizie padło na decyzję między dwoma modelami:
TX-L47ET60E
vs
LG 50LA620S
Kluczowe kryteria do uwzględnienia w ostatecznym wyborze:
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za pomoc w wyborze.
KF
Po dość długiej analizie padło na decyzję między dwoma modelami:
TX-L47ET60E
vs
LG 50LA620S
Kluczowe kryteria do uwzględnienia w ostatecznym wyborze:
- Telewizor ma służyć głównie do oglądania materiałów HD video przez DLNA oraz online.
- Odległość od telewizora będzie wynosić 2,6/2,7m.
- Zależy mi na jak najlepszych doznaniach kinowych i tu jest dylemat: Czy lepsza jakość (w moim mniemaniu - Panasonic) czy większy ekran (LG) ? Proszę o radę. Czy te 3 cale to faktycznie duża różnica przy powyższej odległości?
- Ponieważ oglądane filmy będą mieć w 80% napisy byłoby super gdyby TV obsługiwał napisy w formacie TXT i wyświetlał polskie znaki. Wiem, że w niektórych modelach jest z tym problem.
- Czy do obu TV można podłączyć klawiaturę i mysz bezprzewodową? (nie mogłem znaleźć w ich specyfikacji, będę wdzięczny za podpowiedź).
- W LG widzę że jest wsparcie dla WiDi oraz MHL i PVR. I w ogóle wydaje się być bardziej "multimedialny". Panasonic chyba jest bardziej ubogi? Czy można nim nagrywać na zewnętrzny nośnik?
- Czy te telewizory mają wifi w standardzie N ? Wszędzie piszą że wifi ale jakie? Ponieważ będę wykorzystywał streaming DLNA potrzebuję jak najszybszego łącza z siecią.
- Proszę o ogólną opinię porównania tych dwóch modeli, chyba że w tym przedziale cenowym jest jakiś ewidentnie lepszy model
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za pomoc w wyborze.
KF