1. jakość obrazu szczególnie w SD i HD (mam cyfrę+) ?
Nie posiadam cyfry korzystam z DVB-T (może kiedyś N)
2. jak obraz w 3D czy są okulary w zestawie ?
Co do 3D są okulary ale pasywne, nie oglądałem jeszcze filmu w 3D, jedynie bawiłem się opcją 2D->3D - jakość na pewno gorsza niż w kinie

3. czy odczytuje pliki o rozszerzeniu flv. ?
Nie testowałem może zobaczę później
4. jak z równomiernością podświetlenia panelu czy widać "chmurki"?
Nic takiego nie zauważyłem, nie mam pojęcia jak to wygląda.
5. czy ten telewizor ma faktycznie 100 HZ ?
Co prawda ma 300Hz BL ale co do prawdziwego odświeżania nie mam pojęcia cała specyfikacja jest w manualu na stronie producenta w formacie PDF.
6. czy światło dziennie mocno odbija się w telewizorze ?
Mój pokój jest ustawiony na światło dzienne ale słońce jest zbyt wysoko w zenicie aby mogło dosięgnąć telewizora. Niema problemu z oglądaniem telewizji przy każdej porze dnia.
7. jak z dźwiękiem ujdzie ... ktoś już gdzieś pisał że nie jest za rewelacyjny ?
Jak na mój gust jest ok, standardowy dzwięk, nie słuchałbym na tym muzyki, wolał bym podłączyć nawet 2+1 od kompa.
8. czy ten telewizor ma coś takiego jak w LG (16 niezależnych bloków wygaszających podświetlenia) albo micro dimming czy jest to zwykły EDGE LED ? ... nigdzie o tym na stronach Panasonic nie pisze
Tego też szukałem na stronie firmy gdzie kupowałem telewizor jest Full LED, domyślam się że cała matryca jest pokryta diodami led ale nie wiem czy posiada wyłączenie poszczególnych diod.
Technologia: LED - LCD
Panel: Full HD IPS- Panel - ale to nie jest oznaczenie podświetlania tylko matrycy wyświetlającej także nie jestem pewny co do matrycy podświetlającej.
Wydaje mi się oglądając na filmiku (umieszczonym na youtube przez jednego z użytkowników) prezentacje tego telewizora że ma jednak bardzo ubogie funkcje zmiany obrazu czy dźwięku ... chodzi tu o tzw. "bajery" ... np. porównywalny w cenie LG LM660s ma zdecydowanie więcej możliwości ustawień.
Ogólnie nie jestem w stanie sięwypowiedzieć więcej na temat telewizora bo wczoraj go dostaliśmy.
Wszelkie informację dotyczące specyfikacji technicznej znadziesz w manualu na stronie producenta.
Panasonic Waruki użytkowania
Co do testów zapraszam na
http://www.hdtv.com.pl/forum/panaso...-otwarty-cokolwiek-robimy-robimy-z-pasja.html
Możesz podzwonić po sklepach i się dowiedzieć, co do informacji o wyświetlaniu i kątach itd. najlepiej pochodzić po sklepach.
Dodatkowo mogę powiedzieć że podczas zakupu należy spokojnie obejrzeć produkt, bo nam się trafił z defektem i nawet tego nie zauważyliśmy, można się domyśleć co było potem, w końcu jednak udało nam się wymienić tv. (Profesjonalizm to wiedza i spokój ducha w połączeniu z dokładnością)