Po pierwsze dzięki kiki za recenzję na pierwszych stronach wątku.
Później pojawiło się trochę bardziej krytycznych wątków, ale zaryzykowałem.
Po ponad miesiącu użytkowania dołączam się do pozytywnych opinii (wer. 42)

.
Bardzo dobre kolory - po kalibracji jestem zadowolony (jestem średnio zaawansowanym amatorem fotografii). HD moim zdaniem super, SD - bardzo dobre skalowanie. Oczywiście dużo zależy od materiału SD, jeżeli jest dobry to nawet czasem zaskakuje pozytywnie jak HD. Dobre skalowanie Analogu (kablówka). Dobre skalowanie przydaje się też przy YOUTUBE.
Dobre kąty, czyli przypadłości LED w miarę wyeliminowane. Trochę jest problemu z jednolicie czarnym obrazem - jest trochę jaśniejszy u góry, ale jest to akceptowalne. Przy kolorowym obrazie OK.
Miał problem z przejściami tonalnymi niebieskiego (nie były ciagłe) ale ostatnio jakoś nie zauważam (albo taki materiał był, albo soft zmienili).
Jestem pozytywnie zszokowany YOUTUBE + 3D - jest mnóstwo materiału w 3D (trailery, przyroda) i to w HD i FULLHD - kwestia szybkiego łącza. Do tego stopnia mi się spodobało, że zastanawiam się nad kamerą 3D.
Czego mi brakuje - szkoda, że nie ma nagrywania na usb. Może coś polecicie? Pewnie Panasonic Diga?
Brakuje mi też TVP VOD. Wprawdzie na IPLI są seriale z TVP, ale nie wiem czy jest wszystko z TVP VOD. No i widać, że na samsunga jest więcej aplikacji smart TV.
Ogólnie ocena bardzo dobra z leciutkim minusikiem.
Co do wifi (zacięcia, słabsza prędkość, problemy z nawiązaniem połaczenia) to problemem możne być, że na kanale routera może ktoś jeszcze nadawać - warto wybrać ręcznie pusty kanał.
Co do problemów wifi z łączeniem z Livebox'a - może filtrowanie macadresów jest włączone?
Pozdrawiam,
maro2