Panasonic tx-L47ET5E czy posiada otwartą przeglodarke ie

Maverick7909

New member
Witam.Jak w temacie czy ten model posiada przeglądarkę do internetu gdzie można wpisywać adresy stron itp bo jedni twierdza ze ma inni nie ? Zastanawiam sie mocno nad zakupem tego tv ale tez czytałem o wersji Et60 i philips 6007 ale z literka H i mam juz mętlik.W et60 podobno chodzi wolno menu i multimedia.Dzis testowałem samsunga f6500 i Lg 660 s.Jednak sie wstrzymałem i przeczytałem tu o tym panasonicu . Zależy mi na dobrym obrazie dobrym smart i okularach pasywnych do 3d.Jeśli nie ma az takich różnic przy tych tv czy et5e to dobry wybór z wyżej wymiecionych lub innych w kwocie do maks 3500 tys.

Budrys77

New member
Posiadam ten TV tyle, że w wersji 32 cale. Jak najbardziej jest przeglądarka-tylko obsługa tego pilotem TV to straszna męka. Proponuje klawiaturę, lub smartfon.

Maverick7909

New member
Na tak ale czy posiada przeglądarkę internetowa w wersji 47 cali ??? To dla mnie ważne a nie mam gdzie tego sprawdzić i czy jak posiada można podłączyć klawiaturę

Budrys77

New member
Przecież poprzednik napisał, że ET5 ma przeglądarkę (niezależnie od rozmiaru). Poza tym jeżeli 32 cale ma, to 47 tym bardziej..:smile: Co do klawiatury to w Panasonic Polska polecono mi Logitech K360.

Ostatnia edycja:

skylla1

Member
Bez reklam
Posiada, tak jak każdy inny rozmiar. Pamiętaj jednak, że przeglądarka ta nie obsługuje flash, więc filmików sobie w internecie przez nią nie pooglądasz.

Maverick7909

New member
Ok to trochę szkoda bo zależy mi na tym jak i na tv a które model obsługuje myślałem też na et 60 ale to juz droższy model ale czy lepszy różne opinię są o et60 że wolne menu i wolno otwiera strony.Chyba zostanę jenadnk przy et5.Dziękuje za informacje.

Riv11

New member
Bez reklam
Et 60 jest nie wiele droższy od ET 5, a jak dobrze trafisz to nawet będzie tańszy. Wadą ET 60 jest to, że ma podświetlenie tylko na jednej krawędzi, dla tego ma problemy z równomiernym podświetleniem, i to jest właściwie jedyna różnica pomiędzy ET5 a ET60. Więc jeżeli masz możliwość to zostań przy ET 5. Tak samo nie obsługuje Flasha zarówno ET 5 jak i ET 60. Z obsługą flasha są modele FT60 i DT60. I te są faktycznie droższe.

Maverick7909

New member
Ok tak chcalem zrobić.Oznaczenie tego modelu jest w sklepach Panasonic TX-L47ET5 E chodzi mi o ta ostatnia literę e czy to coś zmienia to ten sam model co oznacza. Co sadzicie o philips 6007 tylko jest jeden z literą h drugi droższy k ? No jescze 6800 i jescze Samsung 6500 o którym czytałem i chcalem go kupić jak byłem w sklepie ma fajne smart np sterowanie głosem ale obraz jakoś mnie nie powalił.Jak te tv mają się do tego modelu pasonica.

Ostatnia edycja:

Riv11

New member
Bez reklam
Pełne oznaczenie modelu spezedawanego w Europie to ET5E, w skrócie pisze się ET5. To wszystko.

Maverick7909

New member
Mam jescze pytanie dotyczące wielkosci tego tv.Zmierzyłem dzis pokuj od najdłuzszego miejsca oglodnia do sciany jest 4.80 m w inyych miejscach mniej 3 m.Chce go zamontować na ścianie i zastanawiam sie czy 47 cali nie będzie za mały ? Jest później rozmiar 55 cali ale sporo droższy i tu mam obawy czy nie był by za duży.Jednak jak dostał bym go w cenie np 4 tys możne bym sie na niego zdecydował.Czy przy większej matrycy ruch obraz będzie tak samo dobry i płynny ? Nie będzie mocno oślepiać po oczach.Chciał bym zapytać jeszcze o konwerter twin do drugie starego tv czy nie będzie to miało wpływu na jakoś odbioru i jaki zamówić sory ze w tym dziale pytam.

Riv11

New member
Bez reklam
47" nie będzie za mały, 55" też będzie dobry- osoby biorący większy telewizor zwykle tego nie żałują. ET5 ma matryce 100 hz, obraz jest płynny. Konwerter twin nie powoduje pogorszenia sygnały- od konwertera odchodza dwa oddzielne przewody antenowe, czyli każdy telewizor ma swój przewód, tylko konwerter jest wspólny.

Do góry