Szukam czegoś do ~3500zł
46" - 49" (max szerokość TV - 113cm)
Panasonic TX-L47ET5E czy Philips 46PFL5507K ?
A może Samsung 46ES6300 ?? który będzie bardziej odpowiedni w moich warunkach??
Mam strasznie złą opinie o Philips. Kilka lat temu ich telewizory padały po 3-latach użytkowania, lub tuż po gwarancji (w rodzinie 3szt.). W tym czasie część z nich traciła jakość obrazu, włączały się po 5 próbach itp. Mam 33 lata i jeszcze nie słyszałem dobrej opinii o tej marce.
Philips wychodzi najtaniej i ma lepsze opinie. Ceną się tak bardzo jednak nie kieruje. Moge dołożyć 500zł jeśli to bedzie uzasadnione. Ktoś może doradzić? Porównywaliście te modele bezpośrednio w sklepie?
1. Odległość od ekranu: 3 - 4m
2. Jak słońce świeci w pokoju: z boku (2,5m do okna - strona północno-zachodnia)
3. Jak duży jest pokój: 4,7 x 4,7m
4. Preferowana technologia: LCD LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: JVC 37" LT-37P80BU
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport (Canal + HD), TVN HD, filmy 720p po LAN
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudnie, wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: słabe światło. Tylko jeden kinkiet z żarówką 60W
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa: matowa
11. Preferowana wielkość telewizora: 46-49" (max szerokość całkowita 113cm)
12. Preferowana marka: Panasonic, Sharp, LG, Samsung
13. Czego nie lubisz w telewizorach: słabego dźwięku, niedopracowanego firmware
14. Jakie urządzenia będą podłączone: cyfrowy dekoder HD kablówki (TechniStar K1), PS3, odtwarzacz Egreat R6S, dysk Synology DS110J (po LAN)
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70/20/10 (TV / PS3 / Egreat-film)
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost
17. Czy ważne jest wifi: kablowy LAN wystarczy
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: nie
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: TAK (www, YouTube, Ipex)
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: tak
22. Ma mieć 3D: niekoniecznie
23. Ma mieć slot na karty SD: nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: 3xHDMI + audio przez wyjście słuchawkowe. W przyszłości amplituner.
26. Jaki masz sygnał: kablówka
27. Ile programów HD: 15 kanałów
28. Ma stać czy wisieć: wisieć
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t: nie (mam dekoder kablówki)
31. Na czym najbardziej Ci zależy: Płynność w PS3 i meczach Canal+. Wyraźny obraz z detalami. Dźwięk nie może być jak z "jamnika" lub z kartonu po butach. Podłączony będzie przez głośniki Creative T3030
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 4-5h, w weekendy okolo 8 -10h
33. Budżet: do 3500zł
46" - 49" (max szerokość TV - 113cm)
Panasonic TX-L47ET5E czy Philips 46PFL5507K ?
A może Samsung 46ES6300 ?? który będzie bardziej odpowiedni w moich warunkach??
Mam strasznie złą opinie o Philips. Kilka lat temu ich telewizory padały po 3-latach użytkowania, lub tuż po gwarancji (w rodzinie 3szt.). W tym czasie część z nich traciła jakość obrazu, włączały się po 5 próbach itp. Mam 33 lata i jeszcze nie słyszałem dobrej opinii o tej marce.
Philips wychodzi najtaniej i ma lepsze opinie. Ceną się tak bardzo jednak nie kieruje. Moge dołożyć 500zł jeśli to bedzie uzasadnione. Ktoś może doradzić? Porównywaliście te modele bezpośrednio w sklepie?
1. Odległość od ekranu: 3 - 4m
2. Jak słońce świeci w pokoju: z boku (2,5m do okna - strona północno-zachodnia)
3. Jak duży jest pokój: 4,7 x 4,7m
4. Preferowana technologia: LCD LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: JVC 37" LT-37P80BU
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport (Canal + HD), TVN HD, filmy 720p po LAN
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudnie, wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: słabe światło. Tylko jeden kinkiet z żarówką 60W
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa: matowa
11. Preferowana wielkość telewizora: 46-49" (max szerokość całkowita 113cm)
12. Preferowana marka: Panasonic, Sharp, LG, Samsung
13. Czego nie lubisz w telewizorach: słabego dźwięku, niedopracowanego firmware
14. Jakie urządzenia będą podłączone: cyfrowy dekoder HD kablówki (TechniStar K1), PS3, odtwarzacz Egreat R6S, dysk Synology DS110J (po LAN)
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70/20/10 (TV / PS3 / Egreat-film)
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost
17. Czy ważne jest wifi: kablowy LAN wystarczy
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: nie
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: TAK (www, YouTube, Ipex)
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: tak
22. Ma mieć 3D: niekoniecznie
23. Ma mieć slot na karty SD: nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: 3xHDMI + audio przez wyjście słuchawkowe. W przyszłości amplituner.
26. Jaki masz sygnał: kablówka
27. Ile programów HD: 15 kanałów
28. Ma stać czy wisieć: wisieć
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t: nie (mam dekoder kablówki)
31. Na czym najbardziej Ci zależy: Płynność w PS3 i meczach Canal+. Wyraźny obraz z detalami. Dźwięk nie może być jak z "jamnika" lub z kartonu po butach. Podłączony będzie przez głośniki Creative T3030
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 4-5h, w weekendy okolo 8 -10h
33. Budżet: do 3500zł
Ostatnia edycja: