Panasonic TX-L42E6E a funkcje SMART

chico

New member
Witam wszystkich,

Zastanawiam się nad tym telewizorem i w związku z tym mam prośbę do jego użytkowników jak i do całego, szanownego forum. Jak działają funkcje internetowe? Przeglądarka, TVN Player, YT itd? Jak działa menu Smart? TV będzie podpięty pod szybkie łącze po WiFi + sygnał DVB-T, x-box i dysk 1TB USB.

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

tomatow

New member
Mam ten model od jakiś dwóch tygodni, podłączony do sieci WiFi 5 GHz, sygnał bardzo dobry. Z tego, co na razie przetestowałem:
1. TVN player działa płynnie, jak sieć jest obciążona to po prostu puszcza obraz w niższej rozdzielczości. Jedyny problem jest z reklamami. Po każdej aplikacja/obraz zawiesza się na jakieś 5 sekund. Nie przeszkadza to specjalnie, jest więcej czasu na zrobienie herbaty albo pójście po piwo :)
2. YouTube szaleje. Można podłączyć swoje konto i wtedy jest dostęp do subskrypcji. Filmy działają bez żadnych zastrzeżeń.
3. Iplex, bez problemu, mało korzystałem - działało.
4. Ipla - uruchomiłem może raz, nic mi się nie rzuciło w oczy.
5. Z pozostałych aplikacji korzystam tylko z pogody, kiedy nie chce mi się sięgać po telefon ;)

Generalnie telewizor radzi sobie bardzo dobrze. Mam w sieci My Book Live, który po DLNA puszcza filmy, mega wygodna sprawa, chociaż zauważyłem, że jak zmieniłem wersję Twonky Servera na nowszą, to filmy mkv w ciemnych miejscach mocno smużą. Nie było tego raczej na poprzedniej wersji, ale mogę się mylić. Nie miałem jeszcze czasu dobrze się tutaj pobawić.

Filmy z USB, także bez problemu. Sterowanie z komórki, fajne, chociaż mało praktyczne.

chico

New member
Dziękuję, wczoraj zakupiłem ten TV. Na dniach powinien być u mnie. Masz jakieś lepsze od fabrycznych ustawienia? Chciałbym go "skalibrować" a raczej poprawić nieco fabrykę w domowych warunkach..

Do góry