Panasonic tx-55as640e czy coś innego?

lesiu34

New member
Witam

Poszukuję telewizora 55' w cenie do 3,5 tysiąca. Siostrze - po waszych radach - kupiłem tx-40as640e i jest obłędny. Teraz czas przyszedł na mnie, więc chcę kupić większy, koniecznie o wielkości dokładnie 55 cali. Ponieważ widziałem Samsungi i LG, które w porównaniu do Panasa są koszmarnie wolne jeśli chodzi o menu, a w Samsungach nie podobają mi się kolory (takie jakieś wyblakłe), Philipsów i Sony nie cierpię z racji awaryjności (zepsuło mi się wszystko co miałem tej marki), to prosiłbym o poradę co by tu kupić (ale jak wskażecie coś mądrego to Samsunga i LG nie wykluczam). Da się jeszcze kupić tx-55as640e. Zależy mi na matrycy 120Hz, dobrych kolorach, dostępie do internetu, chętnie do cda.pl, zalukaj.tv i możliwości odtwarzania filmów z zewnętrznego dysku z plików mkv, avi, opcja nagrywania na USB jest BARDZO kusząca, ale rozważę też bez, bo na dzień dzisiejszy nie jest mi to potrzebne. 4k nie jest mi potrzebne (chyba ze uważacie, że bez sensu kupować bez). Oglądam głównie wieczorem, więc chętnie z matrycą dobrze wyświetlającą czarny kolor (VA?). Pomóżcie.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2.Jak daleko siedzimy(leżymy) od ekranu telewizora ? 2,7m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Słońce świeci po prawej stronie, ale da się zasłonić, wiec nie jest to problem
7.Jaki masz obecnie telewizor ? CRT Philips 29, który właśnie dogorywa :lol:
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? matryca 120 hz, szybkie menu, żywe kolory, mocna czerń, odtwarzanie z cda, zalukaj, hdd
11. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? kablówka na razie wprost z analogu, a wkrótce przez dekoder pvr
10.Jakie urządzenia ? Hdd
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? krótko, max 2 godziny, przeciętnie niecałą godzinę
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Obojętnie
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, seriale,
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Rzadko
15.Czy zamierzasz grać w gry? Nie
16.Preferencje co do marki ? Wszystko oprócz Sony i Philipsa, za to preferuję Panasonic
17.Preferencje co do wielkości ? 55 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Wypłowiałe kolory, powolne menu
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? w nocy
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500 zł
21.Czy potrzebujesz 3d ? Nie
22.Czy potrzebujesz smart tv ? tak
23.Czy potrzebujesz wifi ? Tak, aczkolwiek podłaczę tv ostatecznie przez Ethernet
25. Czy będziesz korzystać z widgetów? Nie
26. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD? możliwe
27. Na czym najbardziej Ci zależy: Jak największa baza kodeków umożliwiających odtwarzanie filmów z HDD, najlepiej możliwość dogrania nowych, szybkie menu, żywe kolory, współpraca z serwisami typu cda

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ten model Panasonica to raczej tylko z wykopalisk. Nie jest produkowany ponad 2 lata.
Z dobrych masz:
- TCL 58S7806
- TCL 55S7906
- Sharp 55CFE7452
- Hitachi 55HZT66

lesiu34

New member
Hmmmm. TCL mi nie odpowiada. Nie widzę w żadnym sklepie i w razie awarii byłyby problemy. Hitachi też nie zachwycił, ale Sharp dość ciekawy, ale ich wsparcie dość dziwne, nawet pdf z instrukcją ściągnąć nie mogę. W takim razie - gdyby powiększyć kwotę zakupu i przeznaczyć maksimum 4000, czy jakiś Panasonic wchodzi w rachubę? Lub jeszcze coś? LG?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
TCL ma ogromna Fabrykę w Polsce od wielu, wielu lat - więc o gwarancję
nie musisz się martwić.
Panasonic, czekamy na nowe modele bo stare były słabe .

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W Polsce w Żyrardowie.
Produkują od kilkunastu lat na całą Europę.
Panasonic za tydzień.

Do góry