Panasonic Tx-50DXU701 - powystawowy.Czy dobrze zrobiłem ?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Bardzo ok się zachowali, nikt nic nie wiedział. No popatrz :)
Pewnie sprzątaczka po nocach oglądała seriale.

Co do różnic w jasności, to naturalna sprawa i chociażby z tego względu warto było podmienić.

strazakp

Banned
Więc tak....telewizor wczoraj wymieniłem na nowiutkiego panasonica 50ex703 .
Choć to praktycznie te same Tv to między nimi jest jednak przepaść...przypuszczam jednak,że to wina tych 3400 godzin pracy.
Mianowicie na nowym Tv kolory są żywsze a biel bielsza,wogóle nowy panas świeci wyraźnie jaśniej od tego powystawowego.Nawet moja żona to zauważyła.Mam tu na myśli tryb "prawdziwe kino" i ustawienia fabryczne zarówno na jednym jak i na drugim tv takie same.

Wychodzi jednak na to,że przebieg 3400 godzin robi różnicę i po takim czasie telewizor jest już w jakiś sposób zużyty...a gdzie tam niby do deklarowanych przez producentów 30000 czy nawet jak co niektórzy podają 100000 godzin pracy :D .

Co do RTV EURO AGD gdzie kupiłem przęt...to zachowali się OK i chyba naprawdę nic nie wiedzieli o przebiegu tego powystawowca...zleciało się pół załogi sklepu,żeby na własnie oczy zobaczyć ten przebieg w menu telewizora...

Suma sumarum jestem bardzo zadowolony z zakupu EX-a . Obraz fantastyczny . Kolory naturalne i nie przejaskrawione.Przymierzam się też do kalibracji po której spodziewam się jeszcze lepszych efektów.
No i super że się udała cała ta akcja. Dzięki temu masz nowszy i lepszy model.
Kolejny zadowolony z zakupu tv Panasonic :)

Do góry