Panasonic TX-50AS600E - dobry wybór ?

krisbe

New member
Witam wszystkich, to mój pierwszy temat na forum.
Trafiłem tutaj aby zaczerpnąć informacji, czy rozważany przeze mnie TV to dobry wybór..

Upatrzyłem sobie bowiem model Panasonica - TX-50AS600E.

TV spełnia moje kryteria:
- wielkość 50 cali
- brak 3d (niepotrzebuje)
- cena do około 3000 zł

Nie mam wymagań funkcjonalnych, bowiem średnio się orientuje w telewizorach.

Panasonic zawsze kojarzył mi się z dobrymi TV i do tego ten ma ponoć fajne kolory w trybie kinowym.

Ale czy to dobry wybór w tej kwocie ? Czy lepiej rozejrzeć się za czymś innym ?
Tu odświeżanie jakieś nie za rewelacyjne jest z tego co widzę ..

Z góry dziękuje za pomoc w wyborze

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli nie potrzebujesz 3D , to ten telewizor spełnia wszystkie podane kryteria.
Jak będziesz niebieski dostaniesz jeszcze extra cenę , kalibracje gratis i radyjko gratis.

krisbe

New member
Oczywiście że czytałem recenzje z forum. Przed zakupem wolę jednak zawsze się upewnić czy to "najlepszy" wybór w moim budżecie i preferencjach.

"Jak będziesz niebieski dostaniesz jeszcze extra cenę , kalibracje gratis i radyjko gratis." - rozumiem że kolor to odzwierciedlający staż na forum ?

firekage

New member
Bez reklam
Oczywiście że czytałem recenzje z forum. Przed zakupem wolę jednak zawsze się upewnić czy to "najlepszy" wybór w moim budżecie i preferencjach.

"Jak będziesz niebieski dostaniesz jeszcze extra cenę , kalibracje gratis i radyjko gratis." - rozumiem że kolor to odzwierciedlający staż na forum ?

Ten telewizor ma natywnie 50Hz matrycę i dodatkowo nie ma żadnego upłynniacza ruchu. Imho można kupić lepszy w tej cenie.

firekage

New member
Bez reklam
Wybrałeś 50AS600, czyli ze względu na 2 cale więcej chcesz telewizor na matrycy 50Hz, bez żadnego alogorytmu poprawy płynności obrazu...

jacekcy

New member
To niby dlaczego ten PANASONIC jest taki zły. To jaką macie lepszą propozycję w tym rozmiarze i cenie? Mam wrażenie, że niektórzy to swym gadaniem są gorsi niż stara baba na giełdzie.

firekage

New member
Bez reklam
To niby dlaczego ten PANASONIC jest taki zły. To jaką macie lepszą propozycję w tym rozmiarze i cenie? Mam wrażenie, że niektórzy to swym gadaniem są gorsi niż stara baba na giełdzie.
Mówisz o modelu AS600 czy AS640? Jeśli o tym pierwszym to chyba jest to oczywiste. Wolisz 2 cale więcej względem 100Hz metrycy z upłynniaczem, 3D? Z tego co pamiętam, z recenzji na avforum to AS640 ma jeszcze wygaszanie, które ukryto pod nazwą Adaptive Backlight Control. Cytując
The AS640 also has an effective dimming system, that seemed to act like the equivalent of the AX802’s ‘Standard’ setting, although ‘Adaptive Backlight Control’ is a simple On/Off deal on this TV. With it engaged, we got averaged black measurements of 0.055 cd/m2 from a chequerboard pattern, giving us an ANSI contrast of around 2,200:1 when set against averaged peak whites of about 120 cd/m2. That provides for very impressive black levels in almost all circumstances that are really helped by the fact the screen is a uniform black
źródło:
https://www.avforums.com/review/panasonic-as640-tx-48-40-55-as640b-LED-TV-review.10436

Do góry