Panasonic TX-50AS500E czy Samsung UE48H6400 (a może jakis inny) ?

k4rol

New member
Witam,

Poszukuje telewizora do 3000 zł.

Liczy się dla mnie:

-jak najlepsza jakość obrazu (czerń, kontrast, ładne, naturalne kolory, brak irytujących, łatwo zauważalnych rozjaśnień w ciemnych scenach)

-możliwie jak najlepiej działający SMART TV, przy czym nie ma znaczenia jakiś ogromny wybór aplikacji, a raczej sprawnie i wygodnie działający YouTube (najlepiej z możliwością subskrypcji kanałów), TVN Player, Ipla, TVP VOD i polskie serwisy filmowe tj. Iplex, Kinoplex itp. (aplikacje z treściami po angielsku będą plusem, ponieważ wciąż uczę się tego języka).

-możliwość odtwarzania filmów z pendriva (fajnie, gdyby dało się regulować wielkość napisów, albo gdyby standardowe nie były za małe)

3D ma drugoorzędne znaczenie (wymieniony Panasonic nie posiada)

Nie oglądam meczy, kina akcji, nie gram (i nie planuje grać)

Będę oglądał głównie programy dokumentalne, programy informacyjne, filmy i seriale (czyli w zasadzie wszystko oprócz wymienionych wyżej)

Odległość od telewizora: od 3 do 4 metrów

Okno: na wschód (będę oglądał głownie późnym popołudniem i wieczorem)

Na początku byłem zdecydowany na Samsunga (mógłby być niższy model bez okularów, ale z drugiej strony skoro już jest 3D ... + fajny pilot touch!), ale później wyczytałem, że niektóre egzemplarze potrafią rozczarować słabą jakością obrazu. Z drugiej strony siostra ma Samsunga (3 albo 4 letni) z bardzo fajnie działającym SMART TV. Czy SMART w Panasonicu będzie działał dużo gorzej od tego z Samsungów?)

Czy do obu tych telewizorów można dokupić niedrogą klawiaturę bezprzewodową, a w przypadku Panasonica myszkę bezp. lub pilot Touch (choćby jakiś uniwersalny)?

Ewentualnie jakie inne telewizory polecacie?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Karol

Karpaj

New member
Bez reklam
50AS500 raczej nie ma sensu, lepiej wziąć Panasonica 48AS640 - dwa cale mniej, a jakość zdecydowanie lepsza.
Smart będzie działać gorzej, ale nadal przyzwoicie.

andreas2012

New member
Potwierdzam, Panasonic AS6xxx,
Samsunga bym odpuscil wciąż w tyle chociaż w serii H trochę poszli do przodu może kiedyś będą miały dobry obraz bo funkcjonalność i smart wygrywa,

Do góry