Panasonic TX-48AS640E / TX-47AS650E

Mam pytanie bo interesują mnie dwa modele LCD TV firmy Panasonic ..Panasonic TX-48AS640E
oraz Panasonic TX-47AS650E ...czym się różnią oprócz oczywiście jak widać na oko lekkiej przewagi cali ....oraz ceny :).... model z końcówką 650 jest chyba nowszym modelem ? ale który ewentualnie moglibyście polecić .... może audio lub smart coś wnosi innego ?
Co do moich oczekiwań to są bardzo podobne jak w przypadku TV Philipsa model 42PFL6008 ...jak dla mnie spełniał on moje wszystkie potrzeby ...jednak jak to z philipsami lekko szwankował soft i w końcu całkiem "wysiadł" ....jest teraz na "gwarce" .....a to kiedy będzie naprawiony to już loteria od 2 tyg. do pewnie jak u innych paru miesięcy :-( ...... rodzinka chyba tak długo nie wytrzyma ...

Ostatnia edycja:

saint123

Klub HDTV.com.pl
VIP
Są tematy o tych tv na forum, wystarczy poszukać...

W skrócie od strony oprogramowania te same tv, różnice w sumie tylko w matrycy i cenie oczywiście. 640 jest na 120Hz matrycy VA - lepsza czerń, 650 to IPS - lepsze kąty ale słaba szaro/srebrząca się czerń dla niektórych np dla mnie odpychająca jeżeli nie ma aktywnych stref podświetlenia.
Resztę znajdziesz na forum bo obszernie są te modele opisane.

Oczekiwania są proste tzn jeśli ktoś zna TV Philipsa model PFL6008 ...to było by super gdyby np Panasonic jeden lub drugi model mu dorównał ( choć pewnie będzie to trudne ?) pod względem obrazu / czerni . Ważne jest też dla mnie aby nie było tzw efektu smużenia / klatkowania ...co bardzo denerwuje . W Philipsie można było jedną z tych dolegliwości wyłączyć w opcjach ustawień ...chodzi o smużenie . Co do "klatkowania" to niestety na niektórych kanałach TV np w UPC występowało to non stop ale to może związane jest z metodą nadawania danego kanału ...bo np TVP1 / 2 /TVN24 etc ...było super. ....choć o ile pamiętam więcej ludzi miało z tym kłopot i pretensję do firmy philips.
TV podłączam często ! do PC (HTPC/KODI) oglądając filmy HD mkv / częściej wieczorem. ...jak wspomniałem wcześniej 70 % do TV /UPC/ DVB-T ....z odległości ok. od 2 do 3 m i to w zasadzie wszystko ...smart nie używam mając htpc ...a 3D sporadycznie ( można wykluczyć ) gry również
Ps. ktoś kiedyś wspomniał iż dobrze aby TV miał przynajmniej 100 Hz matryce ..ale tzw natywną jak w "padłym" philipku PFL6008 :)

pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Do góry