maniek_ls400
New member
Witam Forumowiczów,
pewnie zagoszczę tu na dłużej
W sobotę stałem się właścicielem Panasonica jak w temacie i chcę się podzielić swoimi spostrzeżeniami:
- to mój pierwszy sprzęt 16:9 - jak ustawiacie format obrazu przy oglądaniu programów 4:3 ? (rozszerzony powoduje puchnięcie na boki, zoom1 obcina górę, zoom2 i 3 pompuje obraz do olbrzymiej pikseliozy),
- jaki jest kod pilota ? Mam mulitipilota od amplitunera Onkyo i steruję nim wszystkimi urządzeniami AV z wyjątkiem własnie nowego nabytku (googlanie nie przyniosło odpowiedzi),
Reasumując - jestem bardzo zadowolony z zakupu a minusiki są do zaakceptowania
Jeśli macie jakieś pytania dotyczące tego modelu postaram się odpowiedzieć (dane w profilu).
pewnie zagoszczę tu na dłużej
W sobotę stałem się właścicielem Panasonica jak w temacie i chcę się podzielić swoimi spostrzeżeniami:
- wygląd zewnętrzny:
+ efektowna czarna obudowa z połyskiem,
+ WIELKI plus za dołączoną podstawę,
+ montaż TV do podstawy - rewelacja - nasadzenie odbiornika na dwa stożkowe bolce i przyłapanie na cztery śruby - świetnie, stabilnie się trzyma !
+ za prowadnice do kabli na tylnej ścianie,
- pilot:
+ 'przyjemny' i dobrze trzymający się w łapie,
+ duże przyciski od siły dźwięku, kanałów,
- trzeba kierować go w stronę odbiornia (baterie nowe) żeby załapał-pilot od Onkyo przyzwyczaił mnie do strzelania w dowonlym kierunku i ZAWSZE łapie,
- przełączanie między wejściami AV - beznadziejne - małym źle umieszczonym przyciskiem w prawym górnym rogu, zdarza się trafić w przycisk SD,
- brak klawiszy szybkiego dostęp do menu dźwiękuu, obrazu (trzeba przejść przez główne menu),
- brak możliwości stałego wyłączenia z menu nieużywanych wejść (np nic nie podłączam pod AV3 a chcąc przejść do Component muszę przez nie przeklikiwać), UPDATE - jest taka opcja przy nadawaniu nazw kanałów - zwracam honor..
- brak możliwości przełączania między wejściami AV za pomocą przycisków zmiany kanałów (ułatwiłoby życie),
- brak trybu programowania dla innych urządzeń - choćby włączenia tunera N-ki. - działanie i obsługa TV:
+ super wielki obraz,
++ predefiniowany efekt kinowy (wczoraj oglądalem Odwróconych w TNV HD i było miodzio),
+ bardzo cichy (prawie nie słychać szumu wentylatorów),
- własne nazwy dla wejść (mimo nadania wejściu HDMI1 jako N-ka na TV wyświetlane jest HDMI1 [N-ka],
- tylko jedno HDMI1 pozwala na przyjmowanie dźwięku z oddzielnego wejścia audio (n-ka tylko tak chce działać - tuner podłączony jest przez HDMI dla obrazu i chinch dla dźwięku),
- brak wykrywania aktywności na wejściu i automatycznego przełączania na nie (to jest dla mnie największy MINUS) - włączam DVD (component) a TV pozostaje na HDMI (n-ka),
- przy podłączonym tunerze n-ki przez EURO i HDMI odbiór jest możliwy TYLKO przez HDMI, na Euro - ciemność
- na 'analogowym' Philipsie mogłem za pomocą TV 'łapać' telegazetę z N-ki - w Panasie tego się nie da
- kiepski dźwięk (nie wiedziałem, że będzie tak słabo - celowałbym w 700kę).
- to mój pierwszy sprzęt 16:9 - jak ustawiacie format obrazu przy oglądaniu programów 4:3 ? (rozszerzony powoduje puchnięcie na boki, zoom1 obcina górę, zoom2 i 3 pompuje obraz do olbrzymiej pikseliozy),
- jaki jest kod pilota ? Mam mulitipilota od amplitunera Onkyo i steruję nim wszystkimi urządzeniami AV z wyjątkiem własnie nowego nabytku (googlanie nie przyniosło odpowiedzi),
Reasumując - jestem bardzo zadowolony z zakupu a minusiki są do zaakceptowania
Jeśli macie jakieś pytania dotyczące tego modelu postaram się odpowiedzieć (dane w profilu).
Ostatnia edycja: