Panasonic TH-37PV80 czy TX-P37X10Y

badzio67

New member
Witam . Tak jak w temacie , który tv wybrać - jakie są faktyczne różnice w tych modelach .Głównie telewizor ma służyć do oglądania TV z telewizji N i kablówki Aster City . Na Wprost telewizora są drzwi balkonowe i obok okno ( z żaluzjami) .Odległość oglądania ok. 3m .A może ze względu na nasłonecznienie wybrać LCD ? Proszę o poradę .

7 days

New member
Od tygodnia jestem posiadaczem TX- P37X10Y i bardzo Ci go polecam. Bardzo dobry obraz z analogu, z DVD jeszcze lepszy, dobry dźwięk, łatwa obsługa i co najważniejsze jak jest mocno nasłoneczniony pokój to idzie oglądać TV. Z moim poprzednim TV tak nie było, po południo nie szło oglądać ;p Jeszcze raz Ci go polecam.

digitalus

Banned
to normalne, w sklepach internetowych . ten sam model telewizora np 37x10y mozna kupic od 2000 zl do 3200.
http://www.ceneo.pl/;0152332951-10.htm
na pewno nie parametry telewizora przyczynily sie do tego ze cena telewizora jest wysoka tylko sklep dowolnie ustala cene. prawo popytu. jesli jest popyt to sprzedajemy. moze kupili po wysokiej cenie i nie chca stracic.

Ostatnia edycja:

badzio67

New member
właśnie o to mi chodzi że 37pv80 jest starszym modelem a kosztuje dużo drożej od nowszego w sklepie internetowym
w czym tkwi szczegół ? w parametrach .

badzio67

New member
Czy w ciągu dnia w TX-P37X10Y tak samo światłó dzienne będzie się
psuło obraz jak 37pv80 . Wieczorem obraz jest faktycznie super ale
przy padającym świetle dziennym to już gorzej i to sporo .

digitalus

Banned
niestety nie mam 37pv80. mam tylko 37x10y i ddp-32f1.
trudno mi powiedziec czy pv80 w mniejszym stopniu podatne jest na odbicia swiatla. nie zwracam uwagi na taki szczegol bo w telewizorach crt tez byly odblaski. cenie dobra jakosc obrazu dlatego wybralem plazme.w plazmie widac wiecej szczegolow niz w lcd, brak rozmycia obrazu nawet przy bardzo szybkim ruchu. najlepsza jakosc obrazu sd tylko w plazmie, szczegolnie w 37x10y

Ostatnia edycja:

badzio67

New member
To myślę że temat możemy spokojnie zakończyć , plazma górą . Bardzo dziękuje za porady i wszystkie spostrzeżenia .
Pozdrawiam

Do góry