Posiadam ten telewizor (50VT). Przed zakupem czytałem to forum i rózne posty na jego temat. Teraz mam ten telewizor i mogę skonfrontować to co czytałem na tym forum.
Powiem tak, jak teraz czytam te teksty to chce mi się śmiać. Dawno nie czytałem tylu bredni i bajek na temat tego telewizora. Najczęściej i najbardziej aktywni, wypowiadają się ci co nie mają tego telewizora i piszą najczęściej bzdury.
Dla przykładu: Kolega peterka1000 napisał: „Co do tak chwalonego na tym telewizorku ustawienia obrazu w THX to owszem może i on jest jakimś tam wzorcem obrazu ale przynajmniej jak dla mnie za bardzo świecą tam kolory”
Po pierwsze - jak masz ten telewior to przeczytaj w instrukcji co jest na ten temat napisane. THX to nie jest żaden wzorzec, to system który ma zapewnić pokazanie takiego obrazu jaki sobie wymyślił reżyser (walor, jasność, zafrab, kontrast, itd.) ale pod warunkiem że sygnał taką informację zawiera - to telewizor to pokaże zgodnie z zamysłem reżysera (to coś zbliżonego - jakby sygnał stereo, ale inne kodowanie). Jak sygnał nie zawiera takiej informacji - to obraz jest taki jaki daje stacja nadawcza i tyle. Obecnie to nowość i na ogół takich informacji jeszcze w sygnale nie ma. Jak będzie, to telewizor pokaże, bo potrafi.
Kolego to Ty piszesz bzdury . Naczytałeś się o THX i uważasz że jak tv ma takie ustawienia to " wyświetla obraz jaki sobie reżyser założył " . Po pierwsze to że Lucas czy Spilberg jest reżyserem najwyższego formatu , co nie podważam , to nie znaczy że nie mogą postrzegać obrazu w taki sposób ,który innym nie pasuje , są malarze , artyści co malują np akwarelami , inni olejną farbą itd . Jednemu pasuje taka technika innemu nie . A po drugie jak gość z serwisu Panasonica zauważył to jeden telewizor nawet tej samej marki odbiega od drugiego w wyświetlaniu tego samego obrazu . Więc ten tryb THX jest w przybliżeniu z przymróżeniem oka trybem niby doskonałym . A może jak Lucas to wymyslił był pijany

? . Więc nie przywiązywał bym za bardzo się do tego co ktoś nam narzuca jak przysłowiowa małpa , tylko tak jak ja np mam swoje preferencje co do obrazu telewizyjnego i krótko mówiąc chce na nim widzieć nie to co Lucas widzi tylko to co ja za oknem widze ma wyglądać tak samo na moim tv . A przecież Lucas nie widzi tego co ja widze przez moje okno

. Pozdrawiam Cie kolego Antałek i troszke może polecił bym dystansu do sprzetu jaki zakupiłeś . Ja w przeciwieństwie do wielu innych jak coś posiadam i ma wady to się z tym nie kryje , nie chwaląc na siłę że jak moje to bez wad . Ma ten tv ich sporo jak i inne tv . Poprostu sztuka kompromisu . Poprostu czas zasiąść wreszcie przet telewizorkiem i coś pooglądać na spokojnie , bez szukania dziur w całym , bo w innym przypadku musiałbym zostać bez tv , bo wszystkie mają wady .