Panasonic seria VT20 (TX-P50VT20) test y, opinie etc...

slimak

New member
Bez reklam
Kolego mój typ to albo Samsung LE46C750
.........A drugi mój typ to Sony KDL-52Z5500

C750 ma podobno mniej szczegółów w ruchomym obrazie.

P.S ach żeby tak był na rynku Pioneer Kuro 3D w cenie powiedzmy 12000 zł za 50 cali , to mój typ byłby oczywisty. No ale pomarzyć można .

2011 ZT30 + Pioneer
http://translate.google.com/transla...y/9651-novyy-3d-televizor-panasonic-zt30.html

Ostatnia edycja:

darekguma

New member
Bez reklam
Kolego mój typ to albo Samsung LE46C750 , który bije na głowe oświeconego płaszczaka jakim jest Samsung C8000 ( no chyba jedynie gorszy jest jak ktoś kaczki po wodzie chce puszczać :) ) . A drugi mój typ to Sony KDL-52Z5500 , który jeszcze wiem gdzie jest do kupienia . Wybór padł by na Samsunga ale mały jest bo tylko 46 calowy , podobno gdzieś na inne kraje można go kupić w rozmiarze 55 cali i jak takowy byłby to bym go kupił . Więc się zastanawiam czy kupić w pełni dopracowany tv jakim jest Sony Z ( w pełni dopracowany mam na myśli , że nie jest to niskobudżetowy tv jak wszystkie modele led tv które są na rok 2010 ale prawdziwy flagowy model na 2009 rok , który ma dwa rodzaje podświetlania WCG-CCFL , śmieszą mnie Ci co kupują te płaskie gówienka tylko po to żeby się podniecać cienkośćią , no fakt cienki w rozmiarze i obrazie i z tym się zgadzam :) ) czy skłaniać się w strone bardzo dobrego Sama z 3D na pokładzie kosztem rozmiaru , bo niby tylko 6 cali ale za to aż 6 cali. Panasonic mnie przyzwyczaił już do obrazu o przekątnej 50 cali , więc troszke mnie żal cofać się do tyłu w rozmiarze . Pozdrawiam P.S ach żeby tak był na rynku Pioneer Kuro 3D w cenie powiedzmy 12000 zł za 50 cali , to mój typ byłby oczywisty. No ale pomarzyć można .
Obyś był zadowolony z tego Sony, bo ja właśnie zmieniłem z Z4500 (bardzo podobne modele pod względem obrazu) na Panaska, w Sony koszmarny clouding, 4 rozjaśnione rogi, w ciemnych scenach kaszana totalna, G15 z szarą czernią i tak lepiej wyglada. Jak Lcd to chyba trza by szukać w lepszych modelach. Darek.

PUFO

New member
no cóż, mogę tylko pozazdrościć, że tego nie widzisz

Właśnie, ten efekt teatralności obrósł już w legendy. Rozumiem, że polega to na tym, że obraz jest tak płynny, że wydaje się, że jesteśmy w teatrze, czyli, że oglądamy sceny w realu. Owszem widzę to, ale nie rozumiem dlaczego ma to być uważane za wadę? Sam nie mam temu TV nic do zarzucenia, a widziałem obraz w wielu innych w tym LCDekach. Dla mnie w tych ostatnich nie do zaakceptowania są załamujące się linie konturów obiektów i sztuczne kolory. W plazmach natomiast niestety nadal problemem jest uważanie na powidoki i jednak biel, która sprawia wrażenie "brudnej", ale po jakimś czasie uświadomiłem sobie, że czernie są ważniejsze, ponieważ obrazów z dominującym udziałem białego jest mało w TV i na filmach, chyba że teraz jak śnieg spadł :)

peterka1000

Member
Bez reklam
Obyś był zadowolony z tego Sony, bo ja właśnie zmieniłem z Z4500 (bardzo podobne modele pod względem obrazu) na Panaska, w Sony koszmarny clouding, 4 rozjaśnione rogi, w ciemnych scenach kaszana totalna, G15 z szarą czernią i tak lepiej wyglada. Jak Lcd to chyba trza by szukać w lepszych modelach. Darek.

Kolego jesteś kolejnym gościem co się okłamuje , nie doczytujesz i wchodzisz w temat ni z gruszki ni z pietruszki . Twoje Z4500 z Bravia Engine 2 , ma się tak do Z5500 z Bravia Engine 3 jak pięść do nosa . Tak jak procesor Bravia Engine 3 potrafi skalować obraz SD to żaden inny procek tego nie potrafi . Więc nie porównuj starego Z4500 do Z5500 bo to całkiem dwa różne telewizory ( Oprócz marki SONY ) . Więc nie wprowadzaj mylnie nikogo w błąd , bo widze że podstawową wadą dzisiejszych ludzi czytających forum jest to że nie potrafią czytać ze zrozumieniem i dla jednych Z4500 czy Z5500 lub V czy VT czy C8000 czy B8000 to to samo . Jeżeli dla Ciebie Passat B6 2.0 TDI to to samo co Passat B3 1,8 CL to to samo to życze powodzenia . W końcu to Passat i to Passat .Pozdrawiam :)

peterka1000

Member
Bez reklam

A i kolego nie ma szans żebym sie zawiódł na Sony KDL -Z5500 bo tak się składa że właśnie go sprzedałem tylko wersje 46 calową i kupiłem tego Panasonica i teraz żałuje . Ale teraz jak sprzedam Panasa to najprawdopodobniej kupie też Sony Kdla Z5500 tyle że już 52 cale . Podrawiam

Antałek

New member
Jakoś nie kumam o co chodzi

A i kolego nie ma szans żebym sie zawiódł na Sony KDL -Z5500 bo tak się składa że właśnie go sprzedałem tylko wersje 46 calową i kupiłem tego Panasonica i teraz żałuje . Ale teraz jak sprzedam Panasa to najprawdopodobniej kupie też Sony Kdla Z5500 tyle że już 52 cale . Podrawiam

Kolego petrka skoro to był taki cud to dlaczego zamieniłeś go na panasonica. Był be. Teraz panasonic jest be a tamto cud. Ciekawe teorie. Idem per idem.

Antałek

New member
Zamieniłem go bo sie złapałem na lep 3d , a dodatkowo chciałem kupić większy tv . A teraz wiem że nie tędy droga jak się okazało.

Skoro zdecydowałeś to twój wybór. Ja nie chcę wywoływać polemiki, ale ja nie widzę wad o których pisałeś. Nawet specjalnie się przyglądam od kilku dni i nic.
Nie jestem pewien czy to może coś jest w konkretnych egzemplarzach, albo to jednak coś z sygnałem. W końcu ty też wybrałeś panasonica uznając, że jednak ma najlepszy obraz, lepszy od LCD.
Zatem coś w tym musi być. Skoro także wybrałeś panasonica.
Ale mam pytanie. Czy robiłeś test z blu-raya? Czyli najlepszy film NAGRANY NA BLU-RAYA I ODTWORZONY NAJLEPIEJ NA BLU-RAYU 3D - bo ma najlepszy przetwornik i wprowadzi żadnych zakóceń, i wtedy sprawdzić jak to chodzi) uzyskasz pewność, że sygnał jest najlepszy i jednakowy dla każdego telewizora. Zachowane byłyby podstawowe zasady tyestowania, jednakowy sygnał z tego samego odtwarzacza i z tym samym filmem. Dało by obiektywizm do sprawdzenia różnych telewizorów nie mówiąc, ża panasonic pokazałby pazura. To byłby w pewnym sesie test najbardziej obiektywny (choć nie do końca bo jeszcze poprawiacze obrazu w każdym sprzęcie mogą coś namieszać).
Może spóbuj coś takiego, chyba że już próbowałeś.
\Piszę o tym bo ja nie widzę tych wad, a jak ogładałem Avatara w 3D to efekt jest taki, że nic nie może się z tym równać. Coś niesamowitego. Żaden inny telewizor tega nie da. Przynajmniej obecnie, bo za pół roku kto wie.

Ostatnia edycja:

peterka1000

Member
Bez reklam
Kolego widze że wogóle nie masz pojęcia o czym piszesz , obraz z blu raya jest nadawany w 60 HZ , a jak pisze ja i nie tylko ja bo zachodnie fora dyskusyjne również , telewizor ma kłopoty z 50 HZ i wykłada się na nich az miło . Co do sygnału jaki podaje na ten tv to źle trafiłeś bo tak się składa że montuje minn anteny satelitarne , mam mierniki różne , kilka tunerów HD po 2000 , po 500 zł , jednym słowem mam do wyboru do koloru jeśli chodzi o źródło dla tego Panasonica . Zapewniam Cie że nawet na kanałach HD nadawanych z Astry przez Niemców to zjawisko występuje i co dziwne im lepszy obraz tym więcej to zjawisko jest widoczne , na obrazie kiepskim SD niknie lekko ono w chaosie innych nieprawidłowości obrazu . Ostatnio oglądałem program na TVN HD " Finał Top Model " obraz był na żywo z jakością naprawde wzorową , cóż z tego jak tylko kamera zaczęła pokazywać głowy widowni i się po twarzach przemieszczać szybko , to aż żałość brała co się działo na twarzach , kolory rozjechane , widać było dokładnie 3 składowe RGB . Więc zapewniam Cię że nie ma tutaj znaczenia jakość obrazu jeżeli jest w 50 Hz. Dobry obraz i bez wad z Blu raya wynika z tego że jest nie tyle nadawany w bardzo wysokim bitrate ale przedewszystkim własnie w 60 Hz i stąd właśnie taka wzorowa współpraca z tym tv . Kupiłem tego Panasonica bo nikt mi nie raczył w sklepie powiedzieć o jego prawdziwych wadach , a ja testowałem go w 3D i na obrazie z Bluraya 2D , a ten też idzie w 60 Hz . Kwiatki się zaczęły w zasadzie nie odemnie , tylko moja żona która jest zupełnym laikiem zapytała mnie pewnego razy : " czy te kolory tak sie na twarzach mają rozmywać ? " . Wtedy dopiero się na spokojnie przyjrzałem temu zjawisku , bo wcześniej poprostu nawet nie miałem czasu oglądać wogóle tv . Jak jego nie zauważasz to Twoje szczęście . Ale jak nawet moja żona zupełny laik to zauważyła , to sądze że to widać na każdym telewizorze , a że ktoś tego nie widzi to jest albo slepy albo zakłamany , dwa do wyboru . O powidokach na plazmach wiedziałem i byłem tego świadom że będą mniejsze lub większe . Ale w życiu bym nie przypuszczał że tv za taką kase , a ja dałem jeszcze 7719 zł dokładnie , będzie takim bublem niedopracowanym , który chyba został właśnie zrobiony pod kontekstem 3D z Blu Raya w 60 Hz nadawanym . Mało tego żeby właśnie potwierdzić tą sprawe na własnej skórze , zapodałem Panasowi obraz z tunera satelitarnego na linuxie w 60 Hz i jak ręką odjął , wady znikły jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki , niestety moja radość trwała bardzo krótko , bo jak sie okazało to tylko kilka kanałów udało się zmusić żeby chodziły w 60Hz reszta zarywała całkiem obraz i tak drżała że nie było mowy o ogladaniu na codzień . Więc kończe już polemike z tym czy to ktoś widzi , czy nie , ja nad tym ślęczałem kilka dni testując na różnym sprzęcie , od DVD , satki , kablówke Blu Raya i inne i wież mi że mam prawo pisać o tym zjawisku bo je zgłebiłem do szpiku kości . Pozdrawiam .

motobartcompany

New member
peterka1000

Musisz zdać sobie sprawę, że nie ma rzeczy idealnych. Nawet jeżeli będzie to kosztować worek pieniędzy to i tak wady będą.

Mam Panasonica 50V20 - w zasadzie jest to to samo co VT20 tyle że bez 3D. Zgadzam się z tobą w 100 % co do wad w obrazie tego TV. Dodał bym do tego pływającą czerń i podwojone linie w ruchu czy zielone krawędzie. Może nie pisze jak to wygląda bo będziesz szukał...

Wcześniej dość długo miałem Pioneera 5080XD i opisywane przez ciebie zjawisko tęczy na ludzkiej skórze ( tylko w ruchu) też było widoczne. Z początku myślałem, że mam walnięty TV.
Jedynie w czym pionek był lepszy to design i mniej widoczne zielone krawędzie. No i może mniej bzyczał niż mój V20;)

Przez pewien czas miałem Sony Z5500 tyle, że nie równomiernie podświetlona matryca mnie dobijała:-( Jednak jakość obrazu tego LCD była 2 oczka niżej niż V20.

Antałek

New member
Kolego peterka, zakładam, że masz rację. Przyjmuję Twoje argumenty na wiarę, zwłaszcza dotyczące pracy przy 60Hz i 50Hz. Może masz i rację. Telewizory pochodzą ze stefy gdzie obowiązuje NTSC i 60Hz. Największy rynek to USA tam też to samo. Napewno bardziej mogli się przyłożyć do 60Hz bo mają taki prąd w sieci. Ja nie jestem konstruktorem telewizorów i nie wiem jaka filozofia obowiązuje w ich konstrukcji. Mówiąc filozofia mam na myśli ich blokowy system funkcjonowania. Ale wiem, że telewizory i obecnie to komputery są tak konstruowane, że dla nich jest bez znaczenia napięcie czy zmienne czy stałe i jaka jest częstotliwość w sieci prądu zmiennego. Komputery mogą wyświetlać obraz także z dowolną nieomal częstotliwością i rozdzielczością oraz przeplotem, w zależności od możliwości i wydolności karty graficznej. Np 7mogą wyświetlać z częstotliowścią 75Hz i 90Hz (sam mam taką) Zatem częstotliwość pracy sieci nie nie powinna mieć wpływu na jakość pracy telewizora i jakość wyświetlanego obrazu, byleby ichnia karta graficzna "wyrabiała". Wewnątrz telewizora sygnał obrabiany jest gigantycznymi częstotliwościami i zupełnie bez znaczenia jest jaka to częstotliwość. A obraz może być pokazywany z zupełnie dowolną częstotliwością niezależną od częstotliwości sieci. Może masz rację peterka, i stąd wniosek że przetworniki w panasonicu są za słabe. Tutaj można się zgodzić bo plazma ma bardzo dużo danych do obrobienia w 0,01 milisekundy pokazuje i obrabia cały obraz full HD. Ponadto jest jeszcze jeden myk o ktorym czytałem wcześniej. Plazmy panasonica obrabiają 1080 lini jak pokazują obraz a inne telewizory nie dają rady więcej niż 800-900 linii. I tutaj może być wyjaśnienie. kilku problemów i porównań. Przy szybkich ruchach w innych telewizorach jest wykonywane automatyczne pogorszenie obrazu do 800-900 linii i nie widać wad systemowych telewizorów. Tylko panasonic podaje oficjalnie (można to zweryfikować) że obrabia obraz z pełnymi 1080 liniami z przeplotem i bez przeplotu. Innne firmy na ten temat milczą, co jest znamienne w tym temacie. Gdyby mogli się pochwalić podaliby, także że też potrafią. Ale ja staram się obiektywnie podchodzić do tematu, bez frustracji. Staram się zrozumieć w czym rzecz i nie egzaltować się.
Ale wobec tego, co pisze peterka że tylko LD, warto dodać że producentami LCD są także ci sami producenci ze strefy NTSC i z częstotliwości sieci 60Hz. Zatem te same wady w LCD co w plazmach powinny występować. No chyba że wady LCD są inne (np. szybkość odświeżania obrazu) i zatrzymanie na chwilę, zatem na twarzy nic się nie będzie działo bo wada LCD (wolna reakcja matrycy) może n ie zdążyć pokazać mrowienia twarzy. Ale to moje wątpliwości aby zrozumieć gdzie tkwi problem, Nie ma na to argumentów.
Dlaej nic nie słychać o plazmach Samsunga lub LG. Nie wiem, czy oni produkują cuda w tej materii. Poradzili sobie ze przejściem na częstotliwość 50 Hz. Według kolegi peterki, jak zrozumiałem, tutaj jest główny problem telewizorów. Jakoś nie słyszałem, że Samsung czy LG w swoich plazmach - nie wykazują żadnych wad o których pisze peterka. A może mają jeszcze gorsze wady? A i sam peterka milczy w tym temacie. A ja nie mam możliwości zweryfikowania, ja nie zakładam anten i nie mam dostępu do różnych telewizorów.

Ostatnia edycja:

darekguma

New member
Bez reklam
Kolego jesteś kolejnym gościem co się okłamuje , nie doczytujesz i wchodzisz w temat ni z gruszki ni z pietruszki . Twoje Z4500 z Bravia Engine 2 , ma się tak do Z5500 z Bravia Engine 3 jak pięść do nosa . Tak jak procesor Bravia Engine 3 potrafi skalować obraz SD to żaden inny procek tego nie potrafi . Więc nie porównuj starego Z4500 do Z5500 bo to całkiem dwa różne telewizory ( Oprócz marki SONY ) . Więc nie wprowadzaj mylnie nikogo w błąd , bo widze że podstawową wadą dzisiejszych ludzi czytających forum jest to że nie potrafią czytać ze zrozumieniem i dla jednych Z4500 czy Z5500 lub V czy VT czy C8000 czy B8000 to to samo . Jeżeli dla Ciebie Passat B6 2.0 TDI to to samo co Passat B3 1,8 CL to to samo to życze powodzenia . W końcu to Passat i to Passat .Pozdrawiam :)
Jak jesteś taki mądry to powiedz a raczej napisz co ma bravia engine do cloudingu i rozjasnionych rogów, rozjaśniającej sie czerni o ile mozna to nazwac czernia pod katem. Sprzedaj panaska i daj sobie spokuj z tą drętwą gadką. Co do Wv to nie pouczj mnie bo jestem w posiadaniu samochodu tej marki i to nie pierwszego i znam róznice w modelach nie tylko Passata. Nara. A przenieś sie do działu LCD i tam wychwalaj tą technologie. Darek.

peterka1000

Member
Bez reklam
Z Darekguma nie będe polemizował , bo swoją niewiedze nadrabia agresją , wiec szkoda dla niego czasu . Kolego Antałek , akurat porównywałem wszystkie plazmy i LG i Samsunga i tego zjawiska tam nie ma , a przynajmniej nie zaobserwowałem ale za to zaobserwowałem o wiele gorsze zjawisko jakim są powidoki powstające dosłownie po 3 minutach pozostawienia obrazu statycznego . Na Samsungu C7000 oczywiście plaźmie testowałem kilka spraw i właśnie na nim zapodałem fotografie , którą celowo lekko prześwietliliśmy i pozostawilismy na około 3 minuty . Po tym czasie dalej bawiłem sie Samsungiem testując na nim 3D i inne sprawy ale niestety to zapodane zdjęcie było widoczne w tle conajmniej 2 godziny , a co się z nim potem stało to ja niewiem bo poszedłem już do domu . Najwyraźniej widać że w plazmach które poszły w strone wyglądu , upodabniając się na siłę do płaskich LCD LED wady w postaci powstających powidoków w ciągu kilku minut są normą . To samo było z plazmą LG , więc tylko Panasonic wchodził w gre i dlatego go kupiłem . Niestety jego wady dopiero można było wykryć na spokojnie w domu . Najpierw człowiek się napali jak szczerbaty na suchary na to 3D , a potem zchodzi powoli na ziemie , że to 3d tak naprawde to tylko dodatek 0,5 procentowy do całej reszty . Bo o ile w grach to mozna wykorzystać częściej , to ja osobiście sobie nie wyobrażam co by było jak bym siadł i zapodał na tym Panasonicu gre jakąś na nastawach agresywnych i tłukł w nią przez 10 godzin . Pewno przez cały rok widziałbym w tle plansze od gry . Kończe tym samym rozprawke na temat wyższości Świąt Bożego Narodzenia , nad Świętami Wielkanocnymi . Bo jak widze przeradzać się to zaczyna w pyskówke osób jak typowi Polacy ,jak kupili to jest najlepsze . Ja do takich kmiotów nie należe i potrafie wytknąć wady nawet w sprzęcie ktróry mam i wywaliłm na niego nie mało kasy . Mnie ten tv nie pasuje i mam do tego prawo . Sony LCD Z5500 nie mówie że nie miał wad bo nie ma takowego tv na rynku ale jego wady mnie osobiście i mojej rodzinie mniej przeszkadzały aniżeli wady tego Panasonica . Pozdrawiam

motobartcompany

New member
peterka1000

Uwierz mi, że efekt tęczy jest widoczny na plazmach już od dawna. W zasadzie od samego początku. Podobnie jak wypalanie. To tak jak w LCD kąty boczne czy smużenie. Nie da się tego do końca wyeliminować.

Miałem PV70, PV700, PV80, 5080XD na wszystkich telewizorach było widać rozjeżdżanie się kolorów w ruchu.

Antałek

New member
Kolego peterka

Zbyt emocjonalnie podchodzisz do problemu. Uważam, że zbyt pochopnie skreśliłeś panasonica. Niepotrzebnie. Po twoich wywodach bliżej zacząłem się przyglądać obrazowi ale także starałem się zrozumieć o co może chodzić, Moje3 przemyślenia są takie.
Nie ma sprzętu bez jakichś wad.
Nadal uważam, że ten telewizor ma najlepszy obraz.
Inne plazmy mają jeszcze gorsze wady.
LCD mają wady których nie ma w plazmach i dodają wady wyświetlania z plazm.
A teraz do rzeczy. Po pierwsze od początku uważałem, że coś jest nie tak z sygnałem. Szukałem wyjaśnienia. Znalazłem po części odpowiedź, przynajmniej odpowiedź na część wad i przyczyn powstania. Okazało się, że większość wad nie ma nic wspólnego z konkretnym sprzętem. Czyli nie jest winien telewizor panasonic. A są także wady samego telewizora ale o tym później.
Po pierwsze cały problem wynika z tego że płyty Blu-ray zapisany mają obraz filmowy w trybie 24p a nie jak napisałeś w 30Hz (60Hz). Ja oglądam program także HD z sieci cyfrowej i nie mam tych problemów bo sieć nadaje 25 klatek na sekundę i w częstotliwości zgodnej z 50Hz.
Ale znalazłem bardzo dużo wyjaśnień na Twoje problemy na naszych strona w HD-Forum podaję niżej:

http://www.hdtv.com.pl/forum/szczeg...ry-tekst-o-hercach-przeplocie-i-ostrosci.html

Wszystkich zachęcam do poczytania, warto. Problemy peterki zostały moim zdaniem wyjaśnione, a telewizor zyskał jeszcze w moich oczach. LCD poległy.

peterka1000

Member
Bez reklam
Kolego Antałek , na bank masz coś z pisania peanów na temat jaka to ta plazma jest dobra . A tym stwierdzeniem to już mnie ubawiłeś "Problemy peterki zostały moim zdaniem wyjaśnione, a telewizor zyskał jeszcze w moich oczach. LCD poległy " . To co piszą tam w linku który podałeś nie zmienia faktu że wady dalej jak były tak są , i wcale to że ktoś je tłumaczy w sposób wytłumaczalny technologicznie że muszą być to nic nie wnosi dla przeciętnego oglądającego . To jakbym stwierdził fakt iż woda jest mokra , co nie zmienia odczucia tego co wpadnie w zimie do rzeki . Jesteś The Best :)

Antałek

New member
Kolego Antałek , na bank masz coś z pisania peanów na temat jaka to ta plazma jest dobra . A tym stwierdzeniem to już mnie ubawiłeś "Problemy peterki zostały moim zdaniem wyjaśnione, a telewizor zyskał jeszcze w moich oczach. LCD poległy " . To co piszą tam w linku który podałeś nie zmienia faktu że wady dalej jak były tak są , i wcale to że ktoś je tłumaczy w sposób wytłumaczalny technologicznie że muszą być to nic nie wnosi dla przeciętnego oglądającego . To jakbym stwierdził fakt iż woda jest mokra , co nie zmienia odczucia tego co wpadnie w zimie do rzeki . Jesteś The Best :)

Kolego peterka

To mój ostatni post w tej sprawie. Okazało się, że niestety twoja wiedza w sprawach na temat ktorych zabierasz głos jest żadna albo znikoma.

Na dodatek zachowujesz się jak egzaltowana nastolatka i wystkich obrażasz jak ktoś zwróci ci uwagę że nie masz racji.

W tym poście sam przyznajesz, że to nie telewizor jest winien (czytaj panasonic) ale system telewizji i sygnał. Co przekłada się na to że każdy telewizor będzie te wady pokazywał .

Sam przyznajesz że wszystkie telewizory mogą pokazywać obraz z różnymi wadami. Ja uważam, że panasonic pokazuje tych błędów najmniej. Dlatego wybrałem ten a nie inny. Nie mam zamiaru się wstydzić. Ty uważasz że jest inazcej, to kup ten lepszy i nie zawracaj ludzim głowy swoją frustracją.

Ponadto, co do jednego masz rację dziecino: od każdego postu dostaję za każdym razem nowy telewizor.
Tyle w tym temacie, jak dorośniesz wróc.

peterka1000

Member
Bez reklam
Twoje elaboraty nikogo zwykłego nie intersują , ważne dla każdego przeciątnego oglądającego jest to że tv niedomaga przy 50 Hz czyli kazdym jednym obrazie nadawanym czy to w kablówce czy to z stki itp . Oprócz Blu raya. Więc mało kogo intersują szczegóły technologiczne . Wada tv jest widoczna gołym okiem i po sprawie .

Galenius

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mam 50vt20 od 3 tygodni i jestem bardzo zadowolony (obraz z n-ki oraz z BDT300).
Jedyne,czego na razie nie udało mi się rozgryźć, to pojawianie się "efektu teatru" przy odtwarzaniu materiałów blu ray z BDT, przy DVD tego efektu nie ma, oczywiście w TV filtr wyłączony.
No i brak odtwarzania mkv - może kiedyś to poprawią.

Do góry