Witam szanownych forumowiczów. Wczoraj stałem sie posiadaczem plazmy Panasonic 42G30 (czy śzczęśliwym czy nie wyjdzie dopiero w praniu). Przesiadka z CRT Philipsa 21 cali. Oto moje pierwsze wrażenia:
- Po wyjęciu z pudła i zamontowaniu - bardzo ładny design telewizora.
- Sygnał wciąż jeszcze analogowy z kablówki UPC (zamierzam niebawem zamówić cyfrówkę) i jakość odbioru ... hmm znośna lecz niezbyt dobra, kasza, pixeloza, blade kolory - napewno gorsza niż na starym CRT tyle tylko, że większy obraz. Sadzicie,że po przejściu na cyfrówke UPC jakość obrazu się znacznie poprawi?
- Odtwarzacz DVD podłączony do plazmy kablem Euro - jakość bardzo średnia, koncertu U2 360 nie da sie oglądać, zdecydowanie na minus w porównaniu do CRT. Władca pierścieni też bez rewelacji. Jestem laikiem w temacie, lecz mam nadzieję, że po zakupie i podłączeniu nowego DVD do TV kablem HDMI jakość obrazu z plyt DVD także się poprawi. Jak myslicie?
- Bzyczene - jest dosyć słyszalne jak ogladam z 3m, przy głosie w tv na średnim poziome to da sie to jakoś znieść, lecz wolałbym aby go nie było.
Narazie wrażenia bez fajerwerków, gdyż zawsze zależało mi na jak najlepszym obrazie - stąd zakup plazmy zamiast LCD. Mam jednak nadzieję, że po zmianie sygnałów bedzie lepiej.
Jeszcze jedno pytanie. Jak aktywować dodatkowe tryby obrazu (czyli Profesjonalny 1 i 2 itd)?
Z góry dziekuję za odpowiedzi.