SPONTANNAH
New member
Odnośnie telewizora TX-P46S20E - nurtuje mnie pytanie, dlaczego w modelu na 2010 rok telewizor ten nie posiada tak zachwalanego panelu NEO PDP? Myślę,że jest to jakiś języczek uwagi...
Pisałem w tej sprawie do Panasonica. Oto odpowiedź:Jaki jest pobór energi w TX-P42S20E??????? (w różnych trybach)
ps. nie wiem czemu ale na seri 20 Panasonic na swojej stronie tych danych nie podaje a przecież nowe modele to niby niższe zużycie.
Witam,
dzisiaj kupiłem ten TV i jestem bardzo zadowolony
Jedyne co, jak na razie, mi przeszkadza, to to, że gdy puściłem po HDMI sygnał 1080p z laptopa z dźwiękiem w AC-3 (6 kanałów) to przez wyjście optyczne TV na kino domowe leci tylko cyfrowe stereo
Przeszukałem menu, instrukcję i nie znalazłem możliwości sterowania rodzajem wypuszczanego sygnału audio...
Czy coś przeoczyłem, czy rzeczywiście dźwięk w DD 5.1 puszczany jest tylko podczas korzystania z DVB-T/C (zapewne jeśli kanał to oferuje)/karty SD??
Pozdrawiam,
DJ_CEJ
Dzięki za szybką odpowiedź.Ja mam G20E i gdy oglądam obraz z wejścia HDMI, to niezależnie od formatu dźwięku wchodzącego przez HDMI na wyjściu optycznym DIGITAL AUDIO OUT telewizora w ogóle nic nie wychodzi. Ktoś tu pisał, że fonia cyfrowa wychodzi wówczas z tego telewizora tylko poprzez kanał zwrotny HDMI (ARC). Fajnie, ale jaki procent osób kupujących ten telewizor ma amplituner z tą funkcją? 0,1%? Chyba mniej.
Odnośnie telewizora TX-P46S20E - nurtuje mnie pytanie, dlaczego w modelu na 2010 rok telewizor ten nie posiada tak zachwalanego panelu NEO PDP? Myślę,że jest to jakiś języczek uwagi...
Sprawdź czy S 20 nie syczy ?
Bo dużo osób skarżyło się na tę przypadłość w S 10
Seria S20 ma panel Neo PDP.
Witam.
Stałem się szczęśliwym użytkownikiem Panasonic TX-P42S20E. Pierwsze wrażenie - fantastyczne!
Telewizor na ustawieniach fabrycznych. Staram się tego nie zmieniać. Telewizor obsługuje karty SD (SDHC). Zdjęcia w formacie jpeg obsługuje rewelacyjnie natomiast są problemy z odtwarzaniem plików video. Z opisu wynika, że telewizor obsługuje format AVCHD, dlatego też proszę o podanie nazwy konwertera na ten format z różnych plików m. in. avi itd.
Z góry pozdrawiam i dziękuje.