Czernia do pierwszych modeli kuraka 8G generations G20 dorównał nawet nieco przewyszył KURO G20 0,04cd,m KURO8G 0,05 :niewiem:
Nie czepiam się tylko się rozczarowałem. Bo czekam na TV już 2 miesiące. Najpierw po sprzedaży 5080XD czekałem na dostawy philipsa 9664, po rozczarowaniu tym telewizorem czekałem na serię G20.HDTV_Fan
Przeciez dostał bardzo dobre oceny
Czego sie czepiasz ??
Pewnie ze Kuro jest lepsze ale w jakiej cenie? 20 000 zł?
Pewnie ze model V20 lub VT20 bedzie jeszcze lepszy, tylko nie bedzie kosztowal 4000 zł ale pewnie około 6-7 tys
Wazne ze jest spora poprawa do modelu G10 ( G15 ) a nawet do V10
Ps. Dobrze doczytałem ze ma znowu wnetylatory ?? ( G10, G15 i chyba V10 ) nie miały
ciekawe czy V20 bedzie duzo lepszy niz G20
Co jak co ale to ten sam panel G13 - ale testy pokazą
Ja mam swojego 42G20 w cenie 3650 zł z dostawą wiec cena bardzo atrakcyjna a jak za kilka miesiecy bedzie jednak na tyle lepszy V20 i cena nie z kosmosu to sie zobaczy, zawsze mozna wymienic
No i do konca maja lub czerwca to niechciało mi sie nawet czekac na V20 skoro G20 ma naprawde rewelacyjne opinie![]()
resztę wątku można znaleźć TuOdpowiedzieli mi 02.03.2010: „Uprzejmie informujemy, że aktualnie w Polsce nie jest nadawane EPG”. Niby śmiesznie, ale chyba bardziej strasznie niż śmiesznie
Ach te testy i redaktorzy w AUDIO VIDEO nr9.07 podają wartośc czerni 0.05 kontrast 4.000:blagam: i byc tu mądryWystarczy zobaczyć na tej samej stronie test Pioneera 8G , żeby zobaczyć jak bardzo się mylisz.
Czarny 0,02 kontrast 3500:1 W panasonicu jest 2 razy gorzej
Google Tłumacz
Nie czepiam się tylko się rozczarowałem. Bo czekam na TV już 2 miesiące. Najpierw po sprzedaży 5080XD czekałem na dostawy philipsa 9664, po rozczarowaniu tym telewizorem czekałem na serię G20.
Miało być tak pięknie ale:
1.Z testu można wyczytać, że zielone krawędzie są tak samo widoczne jak w G10. Szybszy fosfor jest zarezerwowany dla wyższych serii? Dla mnie to problem bo w PV700 jak i nowszych seriach które miałem przyjemność mieć i oglądać widziałem zielone duchy. Pionek takich mankamentów nie miał.
2.Nie poprawiony kolor banding.
3. Czerń i kontrast myślałem, że będą powalać tak jak to było widać na papierku
4. Zużycie energii miało być zdecydowanie mniejsze.
Pozostaje czekać na V20
Kuro to historia. Podałeś cenę 20 tys zł- Zgoda. Tylko ja swojego 8G wyrwałem za 6700 zł w Euro RTV. Gdy chciałem kupić 9G chodziły po 8400 zł.
Ehhh Gdybym mógł cofnąć czas....
Niesmak jest u kazdegoPod koniec roku P42G20 będzie kosztował około 2500zł, a P42V20 około 3500zł. Czyli bardzo dobra cena za bardzo dobry produkt. Mi jednak zostaje niesmak po 5 000 000:1 i 95W, bo tu marketingowcy Panasonica przegięli pałę.
Ps, w tamtym sklepie audiostrefa to maja na stronie model model 42G20 a nie 42GW20
Maja tylko 42GW10 - starszy
a powiedzcie mi już na samym początku. G20 jest cichy czy słychać elektronikę? dla przykładu w S10 i G10 bzyczały. taka specyficzna częstotliwość zasilacza, stabilizatora czy coś w tym stylu. im jaśniej tym dźwięk bardziej słyszalny.