@Kiki,
podalem wrazenie ogolne kolegi, ktory dopiero co zakupil plazme, tak jak ktos kto tutaj podobnie krotko przytoczyl swoje pierwsze wrazenia. Tu nie chodzilo o to czy LCD sa lepsze czy gorsze, tylko jak on to widzi subjektywnie w pierswszym momencie, choc sybjektywnie czynie, czarny jest czarny i tyle. Twoje uporczywe tweirdzenie , ze tylko porownanie itd. jest auch jednym z elementow sprzyjajacym wystawiania oceny obrazowi, ale w warunkach jakich oglada sie z reguly telewizje, tzn. wieczorem, bo wtedsy kolory nabieraja barw i sa zawsze tak samo oceniane, a w dzien slonce moze byc rozne, padac pod roznym katem i raczej nie da sie wszystkich Tv ustic jednakowo. Co z tego, ze wypadnie w dzien przecietnie jak wieczorem super? Dalej, ta czern na zdjeciach, to taka masakra, ze wystarczy mi laicka wypowiedz kogos, ze calkiem niezle, bo to juz eliminuje taki obraz jak na twoich fotach, nawet jezeli byl laikiem, chyba ze daltonista, ale ci biale i czarne rozpoznaja.
W dalszym ciagu czekam na odpowiedz, jaki masz w tym interes, zeby jezdzic po calej Polsce do ludzi prezentowac sprzet
Nie, nie musisz kalibrowac, ale wartosci czerni moglbys wpisac
k:
@ adam ant,
to czy kiki zasluzyl na kredyt zaufania, okaze sie po testach oficjalnych innych i wielu opinii uzytkownikow...ja strugam juz pal
@ kiki,
co z "trudnymi" pytaniami jak te slimaczka, gdzie napisales, ze pobor panasa znacznie przewyzsza ten Pioneera
Dlaczego tryb dynamiczny pasujacy nijak do plazmy, a nie jakis standardowy albo film
Co z moim pytaniem czy w zdjeciach gdzie Pio porownywany jest rzekomo do Panasa, tylko nie widac logo? czy to nie jest Loewe?
@adam ant,
daj spkuj kikiemu, kazdy ma prawo zakochac sie w jakims eufemizmie
Moj samsung 756 tez po jakims czasie mial lepsza czern niz na poczatku, a subjektywnie powinno byc inaczej, bo z czasem mija efekt wow i stajesz sie krytyczny ale nie mysle jednak, ze gdyby bylo z tym panasem tak fatalnie jak na zdjeciach, ze uleglo by poprawie az do zadawalajacych wartosci, bo to przepasc.
@slimak,
masz racje z poborem energii, bo tym razem nie podali maksymalnej wartosci, a przecietnej czyli ani dynamicznej, ani eco, tylko cos w standardzie.
@Blu Ray,
znowu rozbrajasz.Producenci plazm zawsze beda sie oslaniali takimi tekstami w karcie gwarancyjnej i kazdy wie o tym. U mnie w firmie jest co pare metrow panel panasonica na ktorym sa dane z produkcji. To wszystko jest polaczone przez server z internetem i...po latach zadnego zniszczonego panelu...przepraszam jeden smuzy.
@tolkland,
wtopiles duzo pieniedzy w Pioneera i teraz nie moglbys sie pogodzic z faktem, ze inna marka moglaby cos w tym stylu za duzo mniejsze pieniadze, ale jezelinie teraz, to wkrotce i niezmiernie mi przykro, ze Pioneer odplynal
@bialawy,
nie che mi sie wierzyc, ze najwiekszy producent na swiecie sprzetu elektronicznego, popelnia taka gafe cofajac sie do tylu i do tego dysponujac tajemnicami pioneera
Co do pytania z samsungiem..mam tego 756 50" i po prostu bosko. Czerni nigdy za duzo i pewnie znalazlo by sie to czy tamto , ale relacja ceny do jakosci super
zastanowilbym sie na twoimmiejscu czy nie poczekac na nowe samsungi, ktore sa baaardzo tanie i oszczedniejsze od panasonika, np. 50" 250W.LG jet dobra srednia plazma o rownie sredniej czerni.
Dolaczam ci zdjecie na HD made in samsung 756
Ogladajac niemiecka TV na satelitarnej i przez iCord, mam obraz, ktory juz przy ok. 3m wyglada jak "HD".
http://img248.imageshack.us/my.php?image=alim1082tw0.jpg
http://img100.imageshack.us/my.php?image=alim1080xr6.jpg
@kiki,
dobrze jezeli warunki nastepnych zdjec bylyby choc odrobine podobne...