Filozofgrip
New member
res na dekoderze nie da rady... zmienia sie na hdmi na dosłownie 2sec poczym powraca na scart
Filozofgrip napisał:res na dekoderze nie da rady... zmienia sie na hdmi na dosłownie 2sec poczym powraca na scart
W metodzie jaką ja wybrałem (maksymalny kontrast) najlepszą opcją jest włączenie jej i zostawienie włączonej przez 5 dni bez przerwy. Powód jest prosty - w tym czasie nie mogę robić z telewizorem nic innego niż oglądać kolorowe obrazki, więc gdybym przerwał wypalanie to nie zyskałbym niczego oprócz straty czasu, w którym telewizor się nie wypala.Bucek napisał:wypalanie plazmy to wlaczenie jej i dzialanie non stop przez 5 dni czy moze po prostu uzywanie jej przez pierwsze 120h tylko na nastawach do wypalania?
Będzie musiał wystarczyć - dla 10cm szerokości ekranu więcej musiałbym przy moich założeniach budżetowych poświęcić trochę jakość (i kupić 46S10), czego po prostu nie chcę Odległość to będzie prawdopodobnie niecałe 2m, więc powinno być ok (niektóre "szkoły" mówią, że odległość oglądania powinna wynosić 3 x przekątna)Filozofgrip napisał:Ale czy zastanowiłeś się dobrze nad wielkością TV? 42"?
Filozofgrip napisał:Egal to co napisałeś, wybacz ale mija się z prawdą... Od razu sprawdziłem to co napisałeś i ustawiłem tak jak ty i głośniki zaczęły dopiero "charczeć" na 30.
Radziłbym Ci upewnić się czy Twój tv jest w 100% sprawny a nie brać się za odradzanie tego tv publicznie na forum oczywiście bez urazy..
radzio99 napisał:Część użytkowników nie przejmuje się wadą tych głośników, ponieważ posiadają lub będą mieli amplituner.
Egal napisał:Zero urazy.......To, że nie jest sprawny to wiem i opisałem powyżej. Nie ukrywam - jestem tym mocno sfrustrowany (w końcu zakup bubla w cenie pełnosprawnego produktu jest frustrujący). Jeżeli twój egzemplarz wykazuje podobną przypadłość to jest to także dla mnie zasmucające, bo oznacza że prawdopodobnie jest to cecha również innych przedstawicieli tego modelu (zdążyłem znaleźć w necie kilka podobnych opisów). Może (miejmy nadzieję) jest to cecha określonej partii tego wyrobu? To forum jest także po to aby przestrzec potencjalnych nabywców przed takimi kwiatkami - w końcu płaci się konkretne pieniądze a w związku ztym oczekuje się przyzwoitej jakości.
Bucek napisał:wypalanie plazmy to wlaczenie jej i dzialanie non stop przez 5 dni czy moze po prostu uzywanie jej przez pierwsze 120h tylko na nastawach do wypalania?
Egal napisał:Przepraszam, że niedyskretnie spytam - Twój też tak ma?