panasonic seria ET5E (NIE DZIAŁA NAGRYWNIE)

artiz_

New member
Bez reklam
WITAM ZAKUPIŁEM TV PANASONIC 42ET5e NIESTETY ALBO NIE WIEM JAK OBSŁUŻYĆ NAGRYWANIE NA DYSK ZEWNĘTRZNY ALBO COŚ JEST USZKODZONE W SOFCIE.WCHODZE W MENU FUNKCJA PROGRAMOWANIE I USTAWIAM NAGRYWANIE I POTWIEDZAM PRZYCISKIEM "ok"
W TV MRUGA NA POMARANCZOWA DIODA.ALE NIESTETY NIE NAGRYWA.

electro69

New member
A nie jest tak jak w większości telewizorów z tą funkcją że można nagrywać tylko programy z dvb-t a np. już z płatnych platform cyfrowych (np. cyfra +) nie można ? bo są blokady właśnie.

Kpc21

New member
Myślę, że to nie tyle blokada, co ograniczenie techniczne. Przy DVB-T telewizor po prostu zgrywa strumień na dysk. Strumień, czyli dokładnie to co odbiera. DVB-T praktycznie nie różni się podstawowymi zasadami działania od radia czy telewizji internetowej. Przy radiu internetowym też bywa tak, że gdy spróbuję zapisać plik strumienia na dysk, zaczyna się on pobierać w nieskończoność (pobiera to co w danej chwili nadaje stacja). HDMI na takiej zasadzie chyba już nie działa, choć może jestem w błędzie.

qbakos

New member
witam
Mógły ktoś potwierdzić czy działa nagrywania na dysk przez USB czy nie, bo to jak dla mnie jedna z ważniejszych funkcji, a zastanawiam się nad tym modelem TV.
Czytałem w innych tematach, że działa, tylko dysk musi być sformatowany przez TV i nagrywa tylko z tunerów DVB-T i C.

xeo151

New member
Bez reklam
Z zewnętrznego dekodera nie nagrasz, ochrona prawa autorskich itp. Zresztą do tego są inne urządzenia, ale sporo kosztują.

jeży1

New member
Cześć, specjalnie założyłem konto żeby odpowiedzieć. Mam 32ET5E od kilku miesięcy, kupowałem go z przeświadczeniem, że nie da się nagrywać. Jak podłączę mu pendrive i wciskam przycisk nagrywania, to nic się nie dzieje. Ten telewizor chyba nie ma takiej funkcji, ale mi to podczas zakupu nie przeszkadzało bo mam dekoder z kablówki z dyskiem 500GB. Dysku zewnętrznego do TV nie podłączałem, bo jeszcze mi się nie chciało, ale może dzisiaj spróbuję.
AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish
Nyelvfelismerés » Polish​

Ostatnia edycja:

Budrys77

New member
A czy to nie jest tak, że ten TV by nagrywać musi mieć połączanie z netem?
Coś takiego gdzieś kiedyś wyczytałem. Sorki jeśli błądzę. Nie jestem do końca przekonany czy tyczyło to tego TV.

kima

New member
Witam, posiadam TX-L42ET50E i nagrywanie działa, tylko są pewne warunki: syganał musi być sygnałem cyfrowym, drugie telewizor nagrywa na dyski zewnętrzne z własnym zasilaniem (a więc dyski 3.5 cala, nie wiem być może są 2.5 calowe z własnym zasilaniem), trzecie przy próbie nagrywania telewizor musi sformatować dysk (inaczej nie udało się mi nagrac). Pozdrawiam

Do góry