a ja juz ciesze się 4 dzien Pana 42E30E i po ustawieniu tego odswierzania IFC na maksimum, obraz elegancko sie poprawił i uspokoił moje oczęta

.
Programy HD wymiatają, ogladam z bliskiej odległości bo około 2.3 m i jest rewelacja. Do tego moja kablowka pusciłą niemiecką jedynke i ZDF w HD, gdzie leca teraz MS w Pilce Nożnej kobiet, rerelacja

.
Podlaczyłem też wczoraj PS3, pograłem trochę w fifę, pobawiłem się w menu i także obraz pod każdym względem piekny.
Bardzo sobie cenie w tym telewizorze sqwietne skalowania obrazu do 16:9, i nawet to narzedzie automatyczne fajnie działa. testowąłem też wczoraj filmy na DiviX z napisami polskimi, zgodnie z instrukcjami na tym forum i tez fajnie odczytywało.
Ogladam kablowke za pomoća dekodera DVB-C, programy bardzo szybko się przełączają, do tego swietna opcja radiowa, przy wyborze radia, matryca się wyłącza, pobor mocy jak zwykłego radia

, rewelacja, we wczesniejszych Panasonikach (rodzice maja Plazme) tego nie było.
Jesli chodzi o te podswietlanie, to oczywiście troche to widać w modelu 42, mi to jedak nie przeszkadza, bardziej przeszkadza mi natomiast na niektorych kanałach takie jaskrawe wąskie paski na gorze ekranu, ale akurat jest to na kanałach typu TVP Kultrua i TVP Historia gdzie mam dosyć słabą jakośc tych programów wiec myśle że to wina już dostawcy kablówki.
Teraz musze sobie znaleźć jakies fajne glosniki ala kino domowe 5.1 z suboferem, tak bym mogł sobie słuchac muzyke + do korzystania z PS3 (ktory bedzie pełnił funkcje otwarzacza DVD i Bluray). Mam mały pokój bo 3.5 na 5 metrów wiec głośniki nie muszą byc jakies mega mocne, nie chciałbym wydawać na to dużo kasy, im mniej tym lepiej, chciałbym jednak uzyskiwac fajny efekt kina domowego za rozsądną cene. Bedzie to niezbędne bo niektore kanały w moje jkablowce sa nadawane w 5.1.
No zobaczymy, narazie TV w skali 1-10, daje 10.