Panasonic py8, py80, py85 - produkcja przerwana z powodu problemow z kontrastem?

mmrowcz

New member
Czesc!

Czytam to forum od jakiegos tygodnia i po jego lekturze jestem prawie zdecydowany na zakup Panasonica 42PY8 lub 42PY80 (bardziej w strone tego drugiego).

Dzisiaj wybralem sie do Saturna zeby pobawic sie 42PY8 ktorego tam wczesniej w ciagu tygodnia widzialem - niestety okazuje sie ze egzemplarz z wystawy zostal sprzedany - zapytalem wiec sprzedawce kiedy spodziewaja sie dostawy.
Dowiedzialem sie ze trzeba troche poczekac na dostawe poniewaz produkcja seri PY zostala przerwana z powodu 'bledu w specyfikacji kontrastu' i ma zostac wznowiona pod koniec miesiaca a ostatnio byly tylko sprzedawane modele dostarczone przed wstrzymaniem produkcji.
Czy ktos moze cos podobnego slyszal? Jak dla mnie brzmi to jak jakas bzdura zwlaszcza ze te plazmy sa juz jakis czas na rynku.

Z drugiej strony z oferty sklepow z Ceneo ktore przegladam PY8 i PY85
zniknely prawie calkowicie - jak zaczalem czytac forum tydzien temu byly w ofercie zadowolenie.pl, neo24.pl i electro.pl a teraz ich juz nie ma. Moze wiec jest jakas czesc prawdy w tym co sie dowiedzilem w Saturnie?

Pzdr
Marcin

jastrzomb

New member
Możesz mieć rację, bo ja z kolei w Maximedia i w Marketmedia usłyszałem tylko, że Panasonic nie zrealizował ani jednej dostawy w tym roku i wszystkie magazyny mają puste, czekają na ruch producenta. A tu narazie cisza, więc niestety coś jest na rzeczy... A chętnych przybywa bo zaraz po mnie o plazme Panasonica pytała się kolejna osoba i kolejna została odesłana z informacją, żeby "dzwonić po 20 stycznia, może się już coś wyjaśni". Może Kiki zna prawdziwa przyczynę zamieszania w dotawach...

mmrowcz

New member
Dzisiaj bylem w RTVEUROAGD - tutaj 42PY8 maja jeden na stanie w sklepie a w magazynie kilkadziesiat sztuk, natomiast 42PY80 nie ma i nie wiadomo kiedy i czy wogole beda.
Moze wiec problem z dostawami dotyczy tylko 42PY80, albo tez RTVEUROAGD zgromadzilo wieksze zapasy modelu PY8 przed swietami.

W tym sklepie zadnych historii o wstrzymaniu produkcji nie slyszalem ale moze sprzedawca byl mniej zorientowany.

Do góry