Dzieki za wszelkie uwagi dotyczące projektorów.
Oczywiście pomyliłem projektor Epsona TW-1000 z TW-700.
Cena TW-700 jest porównywalna z Sanyo Z5 i Panasonic AX200.
Jakoś uparcie podświadomie kieruję się w stronę Panasonica AX200.
Jeżeli potwierdzą się opinie na forum co do awaryjności AX200 w porównaniu z AX100 to będzie klapa. Aż dziw bierze, że Panasonic może sobie na takie coś pozwolić, promując min. swój projektor jako dedykowany do gier itp.
Dalej mam na oku Sanyo Z5, dużo czytałem pozytywnych komentarzy. Tyle tylko, że martwi mnie jego trochę słaba jasność. Nie zamierzam zawsze oglądać obraz z projektora w totalnej ciemności.
O Epsonie za dużo nie czytałem, choć po porównaniu zdjęć z testów przeprowadzonych przez jednego z użytkowników niemieckiego forum, to można powiedzieć, że Epson chyba wypadł najlepiej. Link do testów znajduje się wyżej w tym temacie.
Kolory w Sanyo Z5 w porównaniu z Epsonem wypadają kiepsko.
Zdjęcia z Epsona zamieszczone wyżej wyglądają nieźle.
Kiki jakiej wielkości był wyswietlany obraz?
Myslałem, że mam już faworyta a tu teraz pojawił się Epson.
Projektor i tak zamierzam kupić dopiero w lutym lub marcu także morze do tego czasu będzie więcej opini na temat Panasonica i Epsona. Wtedy dokonam wyboru.
A co Wy sądzicie? Który z tych trzech projektorów byście wybrali?
W kalkulatorze na stronie
http://www.projectorcentral.com
gdy porównywałem te 3 modele dla mojego ekranu 220cm i odległości
5-5,2m okazało się, że Sanyo jest już na pograniczu jeśli chodzi o jego jasność, po przekroczeniu 5m zalecają jaśniejszy projektor. W przypadku Panasonica to ma on spory zapas mocy, przy zbyt bliskiej odległości zalecają zapalić światło

. Dopiero pod koniec 5m jest już ok. To, że ma zapas mocy to chyba nie problem bo można to ustawić odpowiednim trybem. Epson wypadł bardzo dobrze, optymalnie (po środku) dla moich ustawień.