Panasonic p50st50 a serwer medialny

Radomiros

New member
Witam
Zakupiłem owy telewizor i podłączyłem go pod wifi. Szybkość internetu mam 26Mb i na czym polega problem. Zainstalowałem serwer medialny na swoim komputerze i udostępniłem w nim pliki.
Pliki odtwarzane na telewizorze się zacinają nawet jak włączylem aplikacje iplex.pl na panasie to też lipa straszna, tnie i się zacina co jest grane ? Może chodzi o ustawienia routera ? hmm Router wydaje sie być ok może za tani był co ?

Ostatnia edycja:

Radomiros

New member
Ok znalazłem odpwiedź sobie sam jak zwykle na tym forum. Problem polega na tym z router nie działa w dual band i częstotliwości 5GHz i przez to tak muli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Radomiros

New member
Ja mam 2Mb/s i na komputerze materiały w HD na Youtube chodzą super a na telewizorze się zacinają. Też wydaje mi się to dziwne.
Zmień router na taki z dual band i częstotliwością 5GHz bo na 2,4GHz ci będzie tnąć i sygnału full hd nie prześlesz przez wifi, chyba że w serwerze medialnym ustawisz transkodowanie na niższą rozdzielczość.

Ostatnia edycja:

Gasol

New member
Zmień router na taki z dual band i częstotliwością 5GHz bo na 2,4GHz ci będzie tnąć i sygnału full hd nie prześlesz przez wifi, chyba że w serwerze medialnym ustawisz transkodowanie na niższą rozdzielczość.

Nie potrafiłem znaleźć informacji, że karta WiFi w P50ST50 obsługuje 5GHz i 2.4GHz. Czy też może TV jest podłączony do routera z 5GHz poprzez LAN Ethernet, a sam router łączy się na 5GHz z czymś, co udostępnia Internet na tej częstotliwości?

Do góry