Panasonic P50 S20 i odległość ogladania

dariog8

New member
Witam.
Zastanawiam się nad w/w tv.
Odległość od Tv to ok 2,7 m., sygnał vectry analogowy.
Mam obawy, że jakość obrazu może nie być dobra.
Myślę nad sygnałem cyfrowym (polsat lub cyfra) czy to pomoże?, a może 46" będzie lepszym rozwiązaniem??
pozdrawiam

gadi

New member
Ja man podobną odległość i TV 42" sygnał z cyfrowej Tv kablowej i powiem ci że jakość obrazu jest dosyć słaba z tej odległości. Czekam na jakieś promocje przedświąteczne, aby kupić chyna N

dariog8

New member
Również mam plazmę panasonica 42" i obraz z tej odległości jest naprawdę niezły. Ciekaw jestem tylko jak będzie jak dorzucę kilka cali :)

don111

Banned
do SD 46' lub nawet 42'/37' byłoby lepsze, tzn wygodniej się ogląda - wzrok tak nie lata po całym ekranie (mam 46' z 2,5m i trochę tak jakbyś siedział w niższych rzędach w kinie)
w przypadku HD jednak jakość jest taka że chciałbyś to widzieć na większym ekranie - 50' to tutaj nawet ciut za mało ;)

dariog8

New member
jaka jakość z 2.8 m w SD? Domyślam się, że HD rewelacja.Jak wrażenia przy oglądaniu w słoneczne dni? Oglądałem ostatnio w P37c2e i strasznie duże odblaski były

maxoff

New member
Ja ogladam z 2-2.5m i gdy miałem 50" był jak dla mnie za duży... (po ponad pół roku sprzedałem go i zmieniłem na mniejszy). Z tej odległości najlepiej luka mi się w 42". Zresztą jestem zdania że na 42" jest dużo bardziej ładniejszy obraz (zwłaszcza w SD) niż na 50" ! Na dużym ekranie np. 50" widać już tzw. "pixeloze" - jeśli oglądasz z bliska. Ale znów jak w tą 50-tke patrzyłem np. z kuchni (z ok. 5-6m) to było już naprawdę super!

Pikus

New member
Ja mam obecnie 54 cale panasonica i odleglosc to 3m. TV spokojnie moglby byc jeszcze wiekszy wiec nie ma sie co zastanawiac. Telewizja cyforwa obowiazkowa.

Do góry