W którym Media, bo chętnie bym również go obejrzał?alyjen napisał:Widziałem dziś ten TV w Media w Krakowie
Ostatnia edycja:
W którym Media, bo chętnie bym również go obejrzał?alyjen napisał:Widziałem dziś ten TV w Media w Krakowie
Carbon_ napisał:W którym Media, bo chętnie bym również go obejrzał?
klata69 napisał:Czyli warto kupować u Kikiego, bo przynajmniej jest 100% pewność, że jeśli pojawi się ktoryś z opisywanych problemów to Kiki wymieni LCD od ręki na inny. Oby każdy sprzedawca tak traktował klienta. Kiki: szacun dla ciebie k:
A wracając do ewentualnych problemów z 32/37LZD85 to najczęściej klienci skarżą się na:
1) nierówne podświetlenie matrycy (backlight bleed):
tak to wygląda (lewy dolny róg):
lub
http://www.avforums.com/forums/attachment.php?attachmentid=80765&d=1210771525
2) problem z trybem 1080/24fps
więcej:
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=757142
3) buczenie telewizora - nota bene zgłaszane nawet na naszym forum.
Oczywiście nie każdy LCD Panasonica ma powyższe problemy tak więc warto kupować u sprawdzonych sprzedawców lub osobiście.
nikt nie pisał o wadliwej całej serii tylko na co warto zwórcić uwagę przy zakupie. Akurat sklep Kikiego nie sprzedaje szmelcu, więc można od niego brać w ciemno.rafcio76r napisał:wypisywać o rzekomej wadliwości całej serii LZD85
To bardzo dziwne, bo ja mam zupełnie inne informacje od Panasonic Polska, a ponadto łatwo sprawdzić dostępność tego telewizora w sklepach internetowych np. AFG Computers bądź HurtMedia. Są od ręki.kiki napisał:Ale nie ma jeszcze w dostępności w Polsce
Nie bądźmy śmieszni napewno telewizory dla Kikiego przechodzą rutynową kontrolę w NASA a potem testują je jeszcze siły NATO w polu walki. Nikt nie pieprzy się z takim towarem tylko leci to po prostu prosto z produkcji gdzie popadnie. Kto ma większą siłę przebicia ten dostaje sprzęt na sklep a że jest to nowość to nie potrafią tego wrzucić od razu po 20 sztuk do każdego sklepu w byle pipidówie. Ja swój kupiłęm w sklepie Panasonik w Gliwicach przez internet i powiedziano mi że dostali dwa i jak nie chcę to nie muszę go brac bo mają już następnych 5-ciu chętnych. zamawiają np 6 a dostają 2. Tym bardziej że teraz Euro i telewizory były "w modzie"daniel1111 napisał:Ale Kiki ich nie ma, a inne sklepy mają. Pytanie dlaczego tak jest? Może telewizory dla Kikiego przechodzą rutynową kontrolę techniczną .......
ano sporo tam o tym pisali, inna sprawa że Sony czy Toshiba jak jest nierówno podświetlona to da się to zwykle wykalibrować, są to delikatnie jaśniejsze obszary itp. Panas ma przeważnie białą plamę w okolicy diody zasilającej i nie da się tego nie zauważyćSierzantHarris napisał:Albo "cisną lipę" albo rzeczywiście polscy użytkownicy tego modelu są tak mało uświadomieni i spostrzegawczy że nikt do serwisu nie dzwonił.Z tego co czytałem na avforums ze stuileśtam postów trzy czwarte miało problem z podświetleniem w tym modelu.Ale jak to w tym kraju bywa najczęściej tutaj problemu nie ma...