Cześć
Mam taki problem (chyba).
Mam telwizor TX-32LX70P podlaczony do odtwarzacza panasonic s511 kablem hdmi WiresCr 2m. Moje obawy dotyczą jakości obrazu. Otóż na kablowke nie narzekam ale na DVD tak.
Wydawalo mi się, że powinienem uzyskac super obraz. Tymczasem zjdęcia wyglądają nie najlepiej tzn gorzej niż na komputerze (monitor CRT 1024/76

. Zdjęcia robiono w rozdzielczości 2272x1704 ale wygladają słabo. TV ustawialem na 1080i lub 720p. Bawilem sie wszystkmi funkcjami. Owszem mozna wygladzic zdjecia ale kosztem ostrości.
Pytanie czy na tak dużym ekranie poprostu rozdzielczość zdjęcia jest zbyt mała?? Czy tez CRT wyswietla znacznie mniej szczegółów??
Druga sprawa to film. Odtwarzalem fiml z 2000r. ktory byl w jakis gazecie. Tez obraz nie powala. Lepiej niz z kablówki ale spodziewałem sie mega jakosci jaką można zobaczyć w dużych sklepach, gdzie na roznych telewizorach wyswietlane są cyfrowo zdjęcia (samochody, pejzaże).
Film byl słabej jakości czy coś nie tak ze sprzętem??
Jak dobrze sprawdzić gdzie leży problem?? Jakie zdjęcie spróbować odtworzyć żeby wyglądało tak jak te w marketach (o których wspomniałem) lub jak menu wyswietlane na ekranie TV.