Jaremek - dzieki wielkie za odpowiedzi. O SD pytalem, poniewaz mam dosc nietypowe zapotrzebowanie - musze czasem nagrac baaardzo duuuzo materialu, a nie musi byc jakosci HD bo to nie sa wspomnienia z wakacji (te nagrywam tylko w HD
) a konferencje, gdzie i tak najbardziej liczy sie audio
, obraz jest tylko pomocniczy. Dzieki rowniez za druga czesc, bardzo mi to pomoze. Powiem szczerze zaczalem sie zastanawiac nad SD1 z powrotem. Tez mi sie wydawalo ze lepsza bedzie druga generacja, ale jak zobaczylem jak bezmyslnie wrzucili slot SD, to zaczynam sie zastanawiac czy tak samo nie skopali przetwornika... Chociaz slimak - popatrz ze w tym porownaniu niby jest troche gorzej, ale roznica miedzy sehr gut a gut - czy to bedzie zauwazalne dla smiertelnika?
no i kilka rzeczy mnie mocno zmartwilo:
- myslalem ze kamera bez HDD nie bedzie miala problemu z grzaniem, zwlaszcza ze wiekszosc nagran wakacyjnych robie raczej w cieplych krajach
- do podlaczenia zasilacza potrzebne jest wyjecie akumulatora - no to juz bezsens zupelny i calkowity brak wyobrazni projektantow, przeciez nie raz bylo tak ze nie chcialo sie wyjmowac zasilacza, szukac gniazdka, tylko na szybko podlaczalem kamere do TV, zaczynalem odtwarzac, ale pozniej robilo sie ciekawie... oczywiscie o zasilaczu przypomina sobie czlowiek w ostatniej chwili i trzeba go podlaczyc blyskawicznie. A tu - trzeba w ogole wylaczyc kamere!
no nic, jeszcze sie chwile porozgladam, ale to chyba i tak modele ktore maja najmniej istotnych wad...
no i kilka rzeczy mnie mocno zmartwilo:
- myslalem ze kamera bez HDD nie bedzie miala problemu z grzaniem, zwlaszcza ze wiekszosc nagran wakacyjnych robie raczej w cieplych krajach
- do podlaczenia zasilacza potrzebne jest wyjecie akumulatora - no to juz bezsens zupelny i calkowity brak wyobrazni projektantow, przeciez nie raz bylo tak ze nie chcialo sie wyjmowac zasilacza, szukac gniazdka, tylko na szybko podlaczalem kamere do TV, zaczynalem odtwarzac, ale pozniej robilo sie ciekawie... oczywiscie o zasilaczu przypomina sobie czlowiek w ostatniej chwili i trzeba go podlaczyc blyskawicznie. A tu - trzeba w ogole wylaczyc kamere!
no nic, jeszcze sie chwile porozgladam, ale to chyba i tak modele ktore maja najmniej istotnych wad...