panasonic - G9??

pooh1968

Klub HDTV.com.pl
VIP
Panel G9 w plaźmie Panasonica. Jakie ma zalety oprócz większego kontrastu i możliwoście wyświetlania większej liczby kolorów??

pooh1968

Klub HDTV.com.pl
VIP
już coś wiem:)

na razie na temat paneli G9 Panasonica nie wiedzą nic nawet dziale technicznym firmy. Pytałem się też na temat "docierania" plazm. Gość powiedział, że zbierał na ten temat informacje u źródeł i jeżeli chodzi o Panasonica to nie istniejej coś takiego jak okres docierania, po którym nic się złego z ekraniem nie stanie. Stale jesteśmy narażeni na pojawianie się duszków. Po prostu postulowane zasady użytkowania (te z docierania:)) ogólnie przedłużają żywot plazm.

nowy66

New member
pooh1968 napisał:
na razie na temat paneli G9 Panasonica nie wiedzą nic nawet dziale technicznym firmy. ...

... albo nie chca wiedzieć - bo trzeba wyprzedać magazyny :)

zobacz inny post pt "nowe plazmy panasonica" na tym forum - tam jest mój link do info o nowych plazmach 9G Panasonica.

pzdr

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam

pooh1968

Klub HDTV.com.pl
VIP
jak długo??

Dzięki Kiki za odpowiedź i linki:). Jest jeszcze jedno pytanie, które mnie nurtuje i na które "fachowcy" z Panasonica nie umieli mi odpowiedzieć. Jak długo musi byc wyświetlany statyczny obraz, żeby doszło do "powidoku". Wiem, że to zależy od wielku warunków - np ustawienia kontrastu itd. Ale jaki czas jest "bezpieczny" - godzina??, 12 godzin??. Trochę mnie to straszy, że moge np usnąć, wyświetli się plansza KONIEC PROGRAMU i będę ją oglądał juz zawsze na tym telewizorze:) Zakup TV planuję po wakacjach jak zobaczę ile mi zostanie funduszy.
Pzdr

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
2.jpg

3.jpg

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nowe telefony - Zwyciezca Dasign Awards

1.jpg

2.jpg