Panasonic et5e - aktualizacja firmwaru

Grzechu82

New member
Witam serdecznie,

szukam i szukam i nie mogę się doszukać informacji jakie zmiany wprowadza nowy firmware?
Gdzie mogę znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat?

Pozdrawiam
Grzegorz

dario-

New member
Witam serdecznie,

szukam i szukam i nie mogę się doszukać informacji jakie zmiany wprowadza nowy firmware?
Gdzie mogę znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat?

Pozdrawiam
Grzegorz

Wczoraj moj ET5E sie aktualizował i z tego co zauwzylem przed akceptacja aktualizacji jest na ekranie TV wskazane co sie zmienia.
Jak dobrze pamietam to ten wczorajszy update z v. 1.256 do 1.261 dotyczył czegoś związanego z PAL-em.
Reasumujac raz jeszcze - zakres zmian masz bezposrednio na ekranie (tyle że po angielsku).

Trawertyn

New member
Z tego co zauważyłem u siebie po wgraniu nowego firmvaru to pasek głośności zmienił wygląd i doszła jedna aplikacja muzyczna i video oraz jakaś gra poza tym większych zmian nie zauważyłem.

skylla1

Member
Bez reklam
A mój 42ET5E nie znajduje na razie nowego oprogramowania - twierdzi że 1.256 jest aktualny. A po kilku godzinach się zaktualizował. Rzeczywiście inny pasek głośności.

Ostatnia edycja:

Xander

New member
Brzydki ten pasek głosności. Poprzedni był chociaż w intonacji menu, a ten z d....y. Doszły 3 aplikacje i faktycznie więcej zmian nie widać.

skylla1

Member
Bez reklam
W każdym razie napisów (zbyt małych i tylko białych) w filmach z usb nie poprawili. Menu też bez zmian. A pasek głośności nie pasuje do całej reszty, ale stał się bardziej widoczny.

dario-

New member
Rzeczywiscie zmienili ten pasek od glosnosci. Tego typu zmiany mogli by sobie darowac. Za chwile moze wprowadzą jakis dzwiek przy zmianie kanałów :/
( a swoja drogą niezrozumiale jest dla mnie że nie wlączy mi sie internet poki nie zaktualizuuje TV, przeciez powinienem miec wybór czy chce update robic czy nie )

Zgryzek

New member
A ja zauważyłem, że przed aktualizacją nie działało mi wi-fi, co mnie bardzo dziwi, bo kilka dni wcześniej nie było problemu. Dopiero po podłączeniu TV przewodowo i aktualizacji problem znikł.

relyt

New member
( a swoja drogą niezrozumiale jest dla mnie że nie wlączy mi sie internet poki nie zaktualizuuje TV, przeciez powinienem miec wybór czy chce update robic czy nie )

Zgadzam sie.

Jeszcze mi sie wydaje, ze oni majstrowali z ustawieniami eco, autobrightness i inne tam dostrajanie obrazu. Bo po zmiane firmware sie okazalo, ze w trybie Normal (tak jak bylo ustawione do aktualizacji i nie bylo takich problemow) jasnosc skaczy jak szalona, szczegolnie w ciemnych scenach. Wylaczenie eco i oszczedzania enegrii pomaga, ale nie do konca. Natomiast w trybie Cinema jest ok. Ktos jeszcze ma to?

skylla1

Member
Bez reklam
Coś majstrowali z kolorami i z trybem eco, który teraz działa chyba bardziej zdecydowanie. Np. w ciemnym pokoju obraz w trybie normalnym (+eco) jest odrobinę ciemniejszy niż w kinowym. Przedtem było chyba odwrotnie. Choć pewien nie jestem :).
I płać tu za kalibrację.... po każdej zmianie softu od nowa...

Grzechu82

New member
Dzięki za pomoc. Następnym razem zwrócę uwagę na zmiany :)
No i przydałoby się gdyby w końcu wprowadzili zmianę rozmiaru i koloru czcionki oraz obsługę napisów w filmach 3D.

Do góry