Mam ten model DVD i mogę go polecić. Nie jest specjalnie drogi, a spisuje się świetnie. Spostrzeżenia co do dotychczasowego użytkowania:
1. Odbiór DVD bezproblemowy.
2. Złącze hdmi 1x
3. Divx odtwarza bezproblemowo. Jeśli masz napisy txt z nazwą identyczną jak plik z filmem, to załapuje je od razu. Napisy czytelne z pełną obsługą polskich czcionek. Napisów srt jeszcze nie sprawdzałem. Żadnych problemów z napisami dotychczas nie miałem, co nie znaczy jednak, że nie mogą się pojawić.
4. Zauważyłem, że niektórych filmów divx nie mogę przewinąć na podglądzie. Jeszcze nie rozgryzłem tego tematu i nie bardzo wiem, jaka może być tego przyczyna. Być może chodzi o sposób konwertowania filmu.
5. Trochę głośne w przypadku, kiedy nie może odczytać płyty i zaczyna ją "mielić".
6. Audio CD, mp3 odtwarza bez problemu i bardzo czysto. Czytelne menu pozwala płynnie poruszać się pomiędzy plikami i folderami.
7. Wygodny pilot. Niezbyt piękny, ale ergonomiczny.
8. Cyfrowe wyjście audio (koaksjalne). Po podłączeniu do amplitunera Panasonica po prostu dźwięk rewelacja.
9. Progresywne skanowanie do 1080i.
10. Możliwość bardzo szybkiego przewijania filmu na podglądzie.
11. Po uruchomieniu płyty automatycznie dopasowywany jest format, szerokość itp., a informacja wyświetlana jest na TV (po kablu hdmi, nie wiem czy przy innym podłączeniu jest podobnie).
Oczywiście są to wszystko subiektywne opinie. Na chwilę obecną ten model całkowicie spełnia moje oczekiwania.
P.S.
Po uruchomieniu DVD automatycznie uruchamia się TV, ale po wyłączeniu DVD TV nadal gra. Nie bardzo wiem dlaczego. Nie wiem też, czy jest możliwość wyłączenia automatycznego uruchamiania telewizora. Przy odtwarzaniu audio CD włączanie się TV jest denerwujące.