Panasonic DMR-EH68 a TV naziemna cyfrowa DVB-T

M4ciek

New member
Witam,

w domu rodziców postanowiłem przywrócić do życia nagrywarkę DVD Panasonica już po wyłączeniu tv analogowej naziemnej.

kupiłem więc dekoder dvb-t (Ferguson Ariva T650i) i wpiąłem go "na logikę" czyli owy dekoder przed nagrywarkę, jako pierwsze urządzenie które ma połączenie z kablem z gniazdka tv.

gniazdko -> kabel antenowy do tunera -> out z tunera do in nagrywarki -> out z nagrywarki do telewizora (który dekoder dvb-t wbudowany już ma)

wyszukiwanie programów w nagrywarce nic nie znalazło, tv odbiera sygnał bezproblemowo;

rozumiem, że jedyną możliwością jest połączenie kablem EURO wyjścia z dekodera do IN nagrywarki i w ten sposób jeśli na dekoderze będzie wybrany kanał X, to w trybie AV1/AV2 (w zal.od gniazda EURO w nagrywarce) będę mógł nagrywać z tego kanału

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Mam nagrywarkę Panasonic DMR EH 49 nie wiem jaka różnica z twoją ,ale podejrzewam że niewielka .Na tylnym panelu obok gniazd wyjściowych component - są dwa gniazda RF IN ,RF OUT .Gniazdo RF IN podłącza się do telewizora ,a gniazdo RF OUT do anteny - tak pisze w instrukcji obsługi

bagiennik

New member
Bez reklam
I co mu to niby da ? ;)

Nie bardzo rozumiem jaki sens ma nagrywanie telewizji cyfrowej przez analogowy kabel w dodatku bez opcji programowania czasowego...

Szczególnie że T650i ma wbudowaną przyzwoicie działającą funkcje PVR, i nawet wyróżnia go dodatkowo możliwość nagrywania w trybie "niekodowanym" czyli że nagrane materiały można odtwarzać bez kłopotu na innych urządzeniach..

Wystarczy dokupić dysk za 150-200zł

Do góry