Instrukcję po polsku przeglądałem i nawet ściągnąłem na dysk i było opisane MENU ENG, chyba że na stronie mają tylko taką.
Mają tylko taką bo modele są nowiutkie. Instrukcje PL Sony Poland dokleja do kartonika z zewnątrz. Menu jest wspaniale spolonizowane choć...dla mnie to nie jest najważniejsza sprawa..
Swoją drogą- o ile sobie przypominam- NIGDZIE w instrukcji nie pisze MENU ENG... Pisze tylko ze jest mozliwosc wyboru opcji jezykowych
Nie mam jej to nie mogę tego stwierdzić, ale mogę stwierdzić jedno, co nadal przekonywuje mnie do Panasonica, to 2 lata e-gwarancji (Sony tylko roczek).
Zgodnie z prawem UE - elektronika uzytkowa podlega 24 miesiecznej opiece serwisowej. I tak jest też z SONY. Ale zapewniam Cię że wyłączone są z niej czesci ktore się normalnie zuzywają jak: silniki, lasery, lampy podswietlające w monitorach LCD, głowice magnetyczne etc....
Niezaleznie wiec co masz na pisane w swojej gwarancji a ja w swojej- obowiązują te same warunki opieki serwisowej...
Dodatkowym atutem jest 1-sekundowe nagrywanie,
hehe- na co komu 1 sec nagrywanie ?

W kamerze jeszcze (może 1 na 100) się to przyda...ale w nagrywarce??
a zalet jeszcze można mnożyć i mnożyć i nie ma co się kłócić, co jest lepsze, a co gorsze.
Ja się nie kłóce- polemizuję. Napisales 2-3 posty wczesniej ze w tej klasie cenowej Panasonic jest bezkonkurencyjny- udowadniam że się mylisz. Piszę to głównie po to by uswiadomic innym- mniej zapatrzonym w Panasonica - że są jeszcze inne marki warte uwagi niz Matsushita...
Skoro jestem fanem f-my Panasonic to coś musiało mnie do tego skłonić, a na pewno nie (tak jak to piszesz) - byle co ....
Na razie nie przekonałes mnie by było to coś innego niż emblemat.
Moze sie mylę. Moze to eleganckie, nie-plastikowe wykonanie? Może to produkt wyprodukowany w Japonii ... ? Nie mam pojęcia... Na razie tylko piszesz "bo to Pansonic!"
Nagrywarki nie kupowałem z myślą aby mnożyć w nieskończoność filmy DVD na HDD, bo i kiedy by to oglądać.
Zgadza się- ja też nie. Ale tak się akurat dziwnie składa ze to Panasonic wymaga "mnożenia filmów" na HDD. Nie potrafi on bowiem wykonać tak prostej operacji jak bezposredni zapis filmu na płycie DualLayer. Trzeba go wczesniej zapisac na HDD - czyli traci się niepotrzebnie czas i zarzyna HDD
Nadal utwierdzam się w przekonaniu, że Sony zakończyło żywot w latach 90-tych i nic tego nie zmieni. Sony to dla mnie PS i kiepskie telewizory, z aparatami ich nie kojarzę (coś tam wypuścili, ale nic co by zawojowało rynek).
Masz swoje przekonanie i pozostan wiec im wiernym ale przypomnę moze klilka faktów.
- To Panasonic zarżnął na smierc Technicsa - własnie poltyką produkowania coraz bardziej szmelcowatego sprzętu.
- To Sony dostarcza 90% profesjonalnego wyposarzenia dla studiów telewizyjnych i filmowych
- To SONY wprowadza nowe formaty telewizyjne DV CAM, XD CAM, DigitalBETA etc) Panasonic tkwi w ciągle w "z niczymm niekompatybilnym" DVCPRO i P2 (którego tez nikt specjalnie nie polubił) czy HDV (razem z JVC)
- Telewizory SONY produkuje nie gorsze od Panasonica- szczegolnie tego produkowanego w Czechach
- Playstation ? PS3 to doskonały MediaCenter - nie tylko konsola do gier ..
Nie bronię marki SONY z takim zacietrzewieniem jak ty panasonica gdyz wiem ze sprzet HiFI tłuką marny - podobnie jak wiekszosc towarzystwa (z Panasonic'em na czele)ale przynajmniej produkuje sprzęt pod jednym brandem - najwyrazniej nie mają się czego wstydzić (Matsushita posługuje się natomiast 3 czy 4 różnymi markami z których zadna nie jest ekskluzywna - co mogłoby uzasadniać po czści taki fakt)