Panasonic czy Samsung?

Status
Zamknięty.

don111

Banned
don 111-
jesteś w dużym błędzie .
Panasonic w klasie cenowej - produkuje rewelacyjne telewizory plazmowe. I sprzedajemy ich najwięcej ze wszystkich .(Do określonych warunków są najlepsze.)
Tyle że nie czarujemy klienta jak Ty że się nie wypala. I nie wciskamy że jest Panaceum na każdą potrzebę - bo nie jest.
Jeśli ktoś używa jako telewizora - jest extra .
Dlatego dostaje czasami wyłączną ofertę na Panasonica.
Ale nie możemy oszukiwać klientów że korzystaj na okrągło z jednego programu i nic się nie stanie.
Nie będę się odnosił do ocen mojej osoby . Mi to tito !!!
ok....ale chyba sam przyznasz, że ten obrazek z Z11 to nie jest zwykły powidok, a właśnie nim straszysz ludzi w niemal każdym temacie o Panasonicu

nie wiem czy te seria Z jest tu niechlubnym wyjątkiem jeśli chodzi o to podatność na wypalanie (może tak, może nie) ale nawet jeśli nie to chyba nikt na swoim x/s/g nie miał nigdy czegoś podobnego, ani nie ma prawa mieć przy normalnym korzystaniu z tv czy gier... no chyba że ktoś uśnie przy przeglądaniu zdjęć albo na pauzie przy filmie, ale to co innego

jak kolego od paru lat do sklepu się przejdź i zobacz jak grzeją :eek:k:
po co mam iść do sklepu jak mam w domu pod ręką spory 46' wg Ciebie "grzejnik" ? z tyłu z małych wentylatorów lekko ciepłe powietrze leci... to niby właśnie to ma tak dogrzewać pokój ? :confused:

Ostatnia edycja:

plejak

Banned
Plazma

http://www.chip.pl/news/sprzet/rtv/2009/07/panasonic-prezentuje-swoje-najlepsze-telewizory-plazmowe

Na forum wychwala sie pod niebiosa koreańską myśl techniczną za 5-6 kola z gani japońskiego giganta za cenę 2-3 razy taką.świat za Chiny i Koreę zapłaci najwyższą cenę.
Na szczęście nie przemysł samochodowy profesjonalnych rowerów czy jubilerski to nie jest dominacja korańczyków czy chińczyków.(wystarczy ze zniszczyli przemysł tekstylny )Znajomy 2 lata temu kupił Samsunga - obudowa do wymiany po 2 tygodniach bo żle spasowana i sie odkleja- tworzywo użyte do wykończenia tandetne i marnej jakosci.Niestety o wszytkim w tak biednym kraju decuduje jakosć nie cena dlatego sa pożary bo choinka ma lampki z chińskim zbyt cienkim przewodem a pamiątki znad moRZa polskiego mają logo made in china bo tam jest tanio i nam się nie opłaca produkować.
Ja uprawiam kolarstwo i jeżdzę na rowerze szosowym karbonowym i spotkałem ostatnio goscia na rowerze chińskim ( zgroza ,,z karbonu- widok taki ze dochodzilem do siebie z miesiąc- zresztą na Allegro jeden cwaniak spzredaje karbon z Chin) liczą sie tylko 3 marki na świecie osprzętu rowerowego Usa- sram Italia - Campagnolo(sam preferuję - sama grupa cAMPY której używam warta kiLka k nie liczę ramy i kół (dobry rower od 10-50tys zł) oraz Shimano japan,Czy to nie dziwne ze w tej elicie nie ma Chin i Korei?
Nawet odbiegajac od tematu opon nie prubują robić bo Michelina czy Schwalbe nie mozna skopiowac .
Ja na wigo made in china i made in korea dostaję wymiotów- liczace sie marki to nieistniejacy Pioneer Sharp a bliżej ZNANE Sony i Philips i choćbyscie zaklinali świat tego nie zmienicie a caly świat zapłaci jeszcze wysokĄ cenę(powtarzam albo jakosć albo cena) za tandetne produkty z Azji(patRZ Omnia telefon z rysIkiem projektowanym przez przedszkolaka,,,)Pozdrawiam:x

PLAZMY LG NAJĄ LOGA WYPALONE tvN NA STAŁE PO KILKU LATACH WIDZIAŁEM TO PISZĘ.A TELEWIZOR ma tzw.zabezpieczenie przed wypalaniem,,,,

plejak

Banned
Plazma

Do tego wiem to od fachowca od sprzętu It że chińczycy i koreańczycy w parametrach dotyczacych sprzętu podaja nieprawdziwe przerysowane dane nic nie mające z rzeczywistoscią,Dotyczy to jasnosci monitora wydajności procesora szybkości pojemności poboru energi dla nich licza sie tylko nic nie znaczące cyfry(dla klienta dużo) a nie fakty ktore poznamy w czasie użytkowania(przewaznie gdy jest za pózno
Pozdrawiam fanów LG I Samsunga.:).

plejak

Banned
Plazma

Jakiej Państwo używają lustrzanki bo ja Olympusa a cenię Nikona i Canona.Jest rynek produktów i rynek substytutów i na szczęscie koreańczykom w fotografii nic sie nie udalo - ich szkła odbiegają jakoscią od 30 letniego Carl Zeis Jena z byłej NRD...
JaK MACIE W RĘKU SAMSUNGA to liczcie tylko na wyraz wspólczucia innych osób i politowania zarazem.Jak widać japończycy stworzyli mocny renek foto wieć ja wątpię by rynek rtv koreańsko-chiński był najlepszy w innej dziedzinie -to nie wkładka do buta czy zapalniczka....

co do tego ze plazma grzeje lepeij nie przekonywac sie na forum tylko iść do marketu i samemu sprawdzić:!:.

chokai

Klub HDTV.com.pl
vip
A mówiąc o lepszej jakości sygnału SD na plazmach to macie wszyscy na myśli również sygnał z tunerów satelitarnych (N,Cyfra,Polsat) czy tylko analogowy?

plejak

Banned
Plazma

oczywis♥cie że tylko analogowy .
W kablówkach mozesz wykupić sygnal cyfrowy
nie kupujac dekodera sd ani hd ( po co ci drugi polot i duża skrzynka?) tylko kupujesz moduł (2 razy tańszy niż dekoder hd) który wpinasz do telewizora- ale twoj telewizor musi spełnić 3 warunki(dla tego modułu) i masz odbiór cyfrowy bez dodatkowego dekodera:
MPEG 4
DVB- C
Common Interface czyli w skrocie gniazdo CI.
Klienci wolą plazmy? - to czemu mało kto je produkuje i kupuje?Zostawię to bez komentarza.:niewiem:

don111

Banned
dziwne ale na analogowej antenie mój stary LCD odbiera dobrze, normalnie jak CRT - tzn brak jakiejkolwiek pixelozy

natomiast przy nie idealnym sygnale cyfrowym wielokrotnie widziałem koszmarny obraz na LCD, pixeloza aż raziła w oczy i nie dało się tego oglądać

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
są telewizory i telewizory .
Dobre telewizory lcd z sygnału analogowego grają też bardzo dobrze. Słabe - słabiej. A kiepskie - kiepsko. Podobnie Jak kiepskie telewizory CRT.

spanker

Member
Jakiej Państwo używają lustrzanki bo ja Olympusa a cenię Nikona i Canona.Jest rynek produktów i rynek substytutów i na szczęscie koreańczykom w fotografii nic sie nie udalo - ich szkła odbiegają jakoscią od 30 letniego Carl Zeis Jena z byłej NRD...
JaK MACIE W RĘKU SAMSUNGA to liczcie tylko na wyraz wspólczucia innych osób i politowania zarazem.Jak widać japończycy stworzyli mocny renek foto wieć ja wątpię by rynek rtv koreańsko-chiński był najlepszy w innej dziedzinie -to nie wkładka do buta czy zapalniczka....

co do tego ze plazma grzeje lepeij nie przekonywac sie na forum tylko iść do marketu i samemu sprawdzić:!:.

zobacz gdzie jest wyprodukowany twoj olymp

Mr.T

New member
Stare, dobre kineskopowce miażdżyły jakością obrazu te wszystkie wasze plazmy, LCD-ki, LED-y i chuj wie co tam jeszcze... jedyną ich wadą było to że nie dało się osiągnąć w tej technologii małych rozmiarów i dużych przekątnych. Ale już sama jakość obrazu była i nadal jest poza zasięgiem dzisiejszych, niby nowocześniejszych i "lepszych" technologii (pomijając oczywiście LCD i plazmy za kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy złotych). Ten kto widział kiedykolwiek w akcji CRT-ka HD z progressiv scanem na pewno się ze mną zgodzi :D No cóż, nie ma rady, trzeba cierpliwie czekać na OLED-y.Tylko że ja nie jestem cierpliwy i drażni mnie już to czekanie na OLED-y jak na zbawienie:x A lepiej nie drażnić Mr.T GRRRRR !! :evil:

Ostatnia edycja:

plejak

Banned
Plazma

zobacz gdzie jest wyprodukowany twoj olymp

pisałem o technologicznej myśli japońskiej a nie chińskiej.W Chinach jest produkowane większosć sprzętu fotograficznego (lecz są to firmy japońskie a nie chińskie)
Reebok od dawna szyje w Azji .Tak się złożyło że ja wiem z jakiego żródła pochodzi aparat i obiektywy i rozczaruję Cię choc to firma japońska to nie robiony w Chinach.
Telewiozory Sony sa robione na Węgrzech - te co do Polski przychodzą (bo Polska to rynek bardzo słaby) ale chyba nie wmówisz mi że Sony to firma węgierska- firmy przenoszą produkcję do krajów -gdzie jest taniej .
Czy LG jest Polskie?- u nas skladaja....
Chodzi nie o miejsce składania tylko o technologie i czyja jest licencja- a koreańczycy i chińczycy niewiele w tym świecie wymyslili sami....:mrgreen:

plejak

Banned
Plazma

Stare, dobre kineskopowce miażdżyły jakością obrazu te wszystkie wasze plazmy, LCD-ki, LED-y i chuj wie co tam jeszcze... jedyną ich wadą było to że nie dało się osiągnąć w tej technologii małych rozmiarów i dużych przekątnych. Ale już sama jakość obrazu była i nadal jest poza zasięgiem dzisiejszych, niby nowocześniejszych i "lepszych" technologii (pomijając oczywiście LCD i plazmy za kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy złotych). Ten kto widział kiedykolwiek w akcji CRT-ka HD z progressiv scanem na pewno się ze mną zgodzi :D No cóż, nie ma rady, trzeba cierpliwie czekać na OLED-y.Tylko że ja nie jestem cierpliwy i drażni mnie już to czekanie na OLED-y jak na zbawienie:x A lepiej nie drażnić Mr.T GRRRRR !! :evil:

mr.T zgadzam się z Tobą w 100% .Nawet Oledy mogą sobie nie poradzić z sygnałem Sd.
NajlepSZE japońskie sony sprzed 10 lat tak obrabiają sygnał SD że zadna plazma led czy zwykły lcd nigdy nie dorówna jakoscią - nie mówimy oczywiscie o sygnale HD bo to inna bajka.Wszytkie ledy lcd i plazmy mają oczywiscie masę wad - których crt nie miało (jedynie gabaryty) czerń kąty jasnosc kontrast nie do pobicia- brak zmęczenia oczu.
Nie wszystko co nowoczesne jest idelane- świat rtv poszedł do przodu a sygnal nadal słaby do tego formaty(pasy u boku ) 21:9 16;9 4:3 brak ujednolicenia systemu nadawania itd.
A fanom plazm przypomnę że za 3-5 lat nie będzie ich wiecej niz 5 % dziś pewno ponizej 20% na rynku- choć podobno zorientowany klient tylko je wybiera.Pozdrawiam:hmm:

plejak

Banned
Plazma

dziwne ale na analogowej antenie mój stary LCD odbiera dobrze, normalnie jak CRT - tzn brak jakiejkolwiek pixelozy

natomiast przy nie idealnym sygnale cyfrowym wielokrotnie widziałem koszmarny obraz na LCD, pixeloza aż raziła w oczy i nie dało się tego oglądać
Wodocznie masz słaby sygnał cyfrowy

Platforma n cyfra czy polsat lub kablówka osiedlowa - każdy inny sygnał dostarcza - stad roznice...
Do analogowego tylko stary dobry sprawdzony crt.
Widziałeś w lcd nie (lcd led) - kolor czarny bo ja nie....nawet tylko w nielicznych plazmach jest dobry czarny(czyt Kuro)

don111

Banned
chyba trochę przesadzasz, obecnie większość LCD ma już zadowalającą czerń (nie licząc kątów) dla przeciętnego użytkownika
plazmy mają bardzo dobrą nie od dziś, ja akurat mam Panasonica i w nocy przy całkowitej ciemności Kuro czy jakiś LED na wprost to może nie jest, ale czerń jest na tyle głęboka i nie świeci jak w LCD, także nic nie drażni

trochę śmieszy mnie "jaranie się" telewizorami crt czyli sygnałem SD, czym tu się podniecać ? miałem 21' i 25' Sony Trinitron (ten pierwszy made in Japan, wytrzymał 20 lat i jeszcze działa :)), inna 32' crt panorama Sony świeci u wujka i wg mnie ładniejszy obraz jest u mnie na plaźmie, ale może to przez wielkość ? generalnie żadnej różnicy w płynności, migotaniu (i tu 100hz i tam 100hz) nie widzę co tylko świadczy o klasie plazmy, LCD już odstaje (nawet te nowe nie mają jeszcze tej płynności obrazu co widać w sporcie np na wyścigach formuły 1)
generalnie na pewno plazma znacznie bliżej jest jakości i płynności crt niż robi to LCD

salata

Member
Zgadzam sie z Donem. Nie demonizowalbym tak jakosci wyswietlania SD na telewizorach plazmowym. Pare dni temu przesiadlem sie z 32'' CRT na 50'' PDP. I o ile telewizja na slabym sygnale wyglada gorzej to np DVD niczego nie brakuje i MOIM zdaniem lepiej wyglada niz na CRT, a mialem przyzwoity kineskop wczesniej. Ba, nawet filmy kodowane XviDem da sie ogladac bez problemu nawet gdy sygnal leci po RGB. Czern tez nie jest druzgoczaco gorsza. Porownujac natomiast obraz DVD na CRT i 720p na PDP to na pewno CRT odpada. Najwiekszy CRT jaki widzialem to 36''. Ja jednak wole swoje 50'' z tymi wadami jakie posiada.
BTW. Jak ktos chce ogladac czern to niech wylaczy TV ;) .

motobartcompany

New member
Dla mnie CRT miało mniej wad niż plazmy czy też LCD.

Największym problemem " kineskop-owców" była:

-geometria
-grubość ekranu
-małe przekątne
-prądożerność

W pozostałych aspektach CRT było lepsze od dzisiejszych technologi niestety:(

matias2004

New member
Na lcd czy plazmie mozna tez ustawic jak sie chce wyblakle kolory podobne jak na crt , nie ma z tym problemu.Nawet na upartego mozna pogrzebac w menu serwisowym i zmniejszyc ostrosc do poziomu crt.Na crt jakosc byla ok , bo crt mialy mniejsze przekatne , to samo jak ogladamy film 320x200 na ipodzie jakosc jest rewelka , ale na monitorze pc lub tv juz jest kaszana.Gdy pojawialy sie plaskie crt 100 hz 32 lub nawet 36 , juz obraz nie byl taki ok , na zwyklej kablowce byla kaszana , troche lepiej bylo na zwyklej siatkowej , bo analog nie byl poddany zadnej kompresji jak kiepski sygnal cyfrowy.

salata

Member
Dla mnie CRT miało mniej wad niż plazmy czy też LCD.

Największym problemem " kineskop-owców" była:

-geometria
-grubość ekranu
-małe przekątne
-prądożerność

W pozostałych aspektach CRT było lepsze od dzisiejszych technologi niestety:(

Geometria to byl prawdziwy koszmar zanim sie jej jako tako nie poustawiało. Tylko cieszylem sie przez chwile dopoki pompowanie obrazu nie rozwscieczylo mnie znowu.
Reszta to detale w porownaniu z tym IMO. Chcialbym jedynie uslyszec jakie aspekty sa lepsze i na jakim CRT. Bo wg mnie trzeba porownywac TV z podobnej klasy cenowej. Inaczej wyjdzie porownanie 20 letniego Mercedesa 500SEC z Chevroletem Aveo.

plejak

Banned
Plazma

Kochani crt Sony chodził bez zarzutu po 10-12 lat
3 przykladyz życie prawdziwe:
plazma Panasonica po 3 miesiącach pionowy pasek w kolorze zielonym. oraz dwóm znajomym wysiadly 2 telewiozry lcd na gwarancji po 3 miesiacach 32 calowy i 52 calowy poo 11 miesiacach- na szczescie na gwarancji.Czy to jest dobra jakość? czy liczy sie jakosć w nich czy ilośc taniej tandety użutej do produkcji- czy matryce powinny tak szybko wysiadać?- tego sie nie naprawia tylko wymienia.Przypomnijcie sobie bez zachwytu sd i crt jak długo one chodziły w waszych domach(wtedy nie było chińskiehj czy koreańskiej tandety tylko japońskie oryginały).Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry