Tv już trochę u mnie jest ale teraz dopiero mogę napisać coś więcej o tym jak się sprawuje w grach z Xbox One S. Wcześniej pisałem już coś jak włączyłem tylko na moment FH4 że obraz jest super ale wtedy było to na szybko bo nie miałem czasu. Teraz znowu testuje jak to wygląda w grach. Generalnie to dzieciaki testują bo grają a ja obok obserwuję. Leci gra Lego Star Wars

Włączając konsole uruchamia się w tv tryb GRA który dostowowuje i szybkość i obraz pod właśnie gry. Oczywiście ustawiłem sobie jakość obrazu pod siebie ale sam tryb Gra pewnie też coś tam robi.
Jak to w grze Lego jest dużo kolorów i kolory są fajne choć nie ustawiałem jakoś mocno jaskrawe a podświetlenie ustawiam sobie generalnie na poziom 75. Zaznaczę od razu i chyba przypomnę się że porównując do dx700 tutaj jest jednak lepiej również pod konsole.
Jeszcze raz podkreślę stanowczo że ów odbicia światła w ekranie są w ogóle nie zauważalne!!! Owszem, jak tv jest wyłączony to wszystko widać jak w lustrze prawie ale jak tv jest włączony to nic nie widać poza tym co wyświetlamy. Mam teraz włączona grę, wyłączone światła w pokoju ale vis a vi (4m) są odsloniete okna a na dworze jeszcze w miarę jasno...odbijajacych się okien nie widać.