gradziu1974
New member
A możesz opisać problem dokładniej bo opis jest zbyt lakoniczny, żeby ew. Ci pomóc
Witaj, czy mógłbyś wytłumaczyć co miałeś na myśli pisząc "nie ma możliwości dublowania kanału kodowanego z kodowanym" - czy chodzi o to żeby ten sam kanał oglądać i nagrywać?
Jeśli chodzi o "czy jest możliwość przerzucenia obrazu z drugiej szczeliny na komputer, tableta czy smartfona" to jak najbardziej jest to możliwe (w DT60, ponieważ jest on serwerem DLNA), na komputerze (testowane na Windows 7) wystarczy Windows Media Player, albo VLC żeby odebrać strumień wideo.
poza tym ... można też ten strumień za..sać na dY$kU
Przed wymiana rutera (wifi) wszystko działało: DLNA, łączenie za pomoca smartfona "romote2". Zmieniłem na nowy, lepszy ruter i TV łączy się z internetem ale nie mogę postawić DLNA i połączyć remote2 z TV.A możesz opisać problem dokładniej bo opis jest zbyt lakoniczny, żeby ew. Ci pomóc
W Panasonic DT60 (takim tv dysponuję) można zapisać listę kanałów TYLKO dla tv-sat, nie da się tego zrobić dla kablówki. ...
Tak, testy wykonywałem na posiadanym DT60, co do modułów to muszę sprawdzić, w tej chwili nagrywam film i nie dam rady wyciągnąć modułu
Wielkie dzięki. Opcja rzeczywiście jest, znalazłem jeszcze przed Twoim postem z przepisem. Co prawda jeszcze nie testowałem, ale zmienia to zasadniczo perspektywę ewentualnego sortowania, poukładania wg. własnych gustów tysięcy kanałów w DVB-SPrzepis na zapisanie i późniejsze wczytanie posortowanej listy kanałów (tylko TV SAT)<...>
Przed wymiana rutera (wifi) wszystko działało: DLNA, łączenie za pomoca smartfona "romote2". Zmieniłem na nowy, lepszy ruter i TV łączy się z internetem ale nie mogę postawić DLNA i połączyć remote2 z TV.
Wydaje mi się, że będę musiał jakoś ruter wifi ustawić, może gdzieś jest jakaś blokada?
Jestem laikiem, dlatego mogę być mało precyzyjny.
O, miło, że się odezwał posiadacz modułu od CP. A tak nieco więcej szczegołów z użytkowania? Ogólnie jesteś zadowolony, czy jednak teraz wolałbyś osobny dekoder? Można jednocześnie oglądać i nagrywać? Można strumieniować kanały kodowane? Jak wyglądają polskie znaki w EPG?Witam. Posiadam moduł cam+ CP od dwóch miesięcy i ogólnie działa, denerwuje mnie że przy każdym właczeniu telewizora sprawdza moduł. A tak od siebie dodam ze tuner wbudowany w tv działa szybciej niz ten od CP.
Przed wymiana rutera (wifi) wszystko działało: DLNA, łączenie za pomoca smartfona "romote2". Zmieniłem na nowy, lepszy ruter i TV łączy się z internetem ale nie mogę postawić DLNA i połączyć remote2 z TV.
Wydaje mi się, że będę musiał jakoś ruter wifi ustawić, może gdzieś jest jakaś blokada?
Jestem laikiem, dlatego mogę być mało precyzyjny.
Słuchajcie musicie mi pomóc. Zwróciłem 50 cali i wziołem 55
Ale dalej mam problem z Grupą Domową i z wyszukaniem TV na smartfonie. Co mam zrobić. Przypominam, że wszystko działało na starym ruterze. To muszą być jakieś ustawienia rutera ale nie znam się na tym.
Nie. Nic takiego nie zaobserwowałem. A mecze oglądam.
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Tryb obrazu: prawdziwe kino,
..................
Sterowanie adapt. podswiet Max
..................