Panasonic 42PV60 czy Sony LCD KDL-40V2000 ?

TonySoprano

New member
Witam
Fundusze na zakup zebrane- ale mam problem w wyborze telewizora. Ciagle sie waham z godziny na godzine zmieniam decyzje. Pomóżcie mi wybrać.
TV bede glownie uzywalem do ogladania cyfry + (glownie sport), czasami DVD. KAblowki nie mam, komputera raczej nie bede podlaczal.
Czy lepiej zainwestowac juz w sprzet nowszej generacji (Sony), czy moze nadal oplaca sie kupowac- plasme?

pozdr

Smartek

New member
Ta plazma Panasonica jest bardzo dobra. Mam ja od zeszlego piatku i zdazylem ja niezle przetestowac ;-), nie mialem jednak jeszcze czasu ani checi szczegolowo napisac swojej opinii na jej temat, ale zrobie to jakos niedlugo.

Powiem w skrocie: Obraz jest ladny nawet na kablowce, wiec podejrzewam, ze na cyfrze bedzie bardzo dobry. Ogladam na Xboksie i DVDRW Sony DVD/Divxy/Xvidy itp. - wszystko smiga elegancko (nie liczac oczywiscie kopii typu CAM czy TS z marna jakoscia).
Matka katuje ciagle TVNy, Polsaty i inne kanaly ze "znaczkami edukacyjnymi" (zolte trojkaciki), logami stacji (ostatnio TVN gral tak przez kilka godzin).
Przelaczylem na czarny ekran, ale nie moglem sie dopatrzec spod zadnego kata i w zaden sposob czegos co nazywaja 'duszkami/powidokami' - dla mnie wiec ten problem mnie istnieje (kontrast na 3/5, jasnosc 1/2, ostrosc 2/5).
A o jakosci obrazu z DVD chyba nie musze wspominac.. niesamowite wrazenie.

Odleglosc od TV tez nie jest tak bardzo istotna - kablowke z przyjemnoscia oglada sie nawet z 1,5m, a z 2,5-3m jest wrecz idealnie.

Jednym slowem - POLECAM! ta plazme Panasonica. Jak dla mnie LCDki maja za duzo wad, ktore je dyskwafilikuja, wiec.. nawet nie bralem takiej opcji pod uwage (przy kupnie).

Pozdrawiam

Raffaello

New member
Witam
Mam ten sam problem odnośnie wyboru telewizora. Oba modele są interesujące. Będę oglądał głównie Cyfra+ i DVD. Panowie piszcie co wybrać !!!

Adamm

New member
Witam,
Przy wyborze plazma czy lcd dla mnie b. ważne jest odbijanie się wszelkich źródeł światła na plazmach - tak jak w CRT. w lcd tegi nie ma.
Jeśli to ci nie przeszkadza to weź plazmę - na dzisiaj najlepsza cena/jakoś to wskazany przez Ciebie panasonic.
Pozdrawiam

jaco

New member
Zdecydowanie panas. Porónaj sabie ruchomy obraz na tych dwóch TV. W Sony jest on mniej płynny niż w Panasie. Mi to bardzo przeszkadzało i męczyło.A o naturalności ( w sygnale z C+ ) kolorów to już szkoda pisać.
Podwidoki to w panasie nie problem ( po dotarci już na to się uwagi nie zwraca ) Polecam Panasa

dnc

Moderator
VIP
kanurwa napisał:
A jak wyglada sytuacja z plazma panasa w oswietlonym pokoju bo ja niestety musialbym powiesic plazme vis a vis okna.

W temacie plazmy Panasonica podałem w jednym z moich postów kilka zdjęć tego Tv także w oświetlonym pokoju. Widać na zdjęciach jak odbija się światło od szkła ochronnego. więc mozesz sobie wyobrazic jak to wyglądać będzie u Ciebie.

Do góry